FB pixel
Kategóriák
Natúr kisszemű arany mazsola

Natúr kisszemű arany mazsola

kg
- +
dkg
- +
3800Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / kg
3800Ft
helyszíni átvétel: 2024-06-15, szombat, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-06-18, kedd


Tartalmaz: A, B1, B2, C, P vitamin, kalcium, kálium, vas, foszfor.



Miért jó? A mazsolaszőlő az egyik legősibb és legelterjedtebb aszalt gyümölcs, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő, de szárított formában hatóanyagai koncentrálódnak. Többféle változata van, lehet világosbarna, fehér, sötét színű és vörös is. A mazsola héjá...

Termék leírása

 

Tartalmaz:AR.MAZSI 1

A, B1, B2, C, P vitamin, kalcium, kálium, vas, foszfor.



Miért jó?

A mazsolaszőlő az egyik legősibb és legelterjedtebb aszalt gyümölcs, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő, de szárított formában hatóanyagai koncentrálódnak.

Többféle változata van, lehet világosbarna, fehér, sötét színű és vörös is.

A mazsola héjában lévő flavonoidok jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre, a rezveratrol antioxidáns tartalma védi a szervezetet a sejtkárosító anyagoktól, így hathatós segítség a rák kialakulásának megelőzésében. A benne lévő P-vitamin és C vitamin hatásosan együtt dolgozik a baktériumokkal és vírusokkal szembeni harcban, allergia és gyulladásgátló szerepe is jelentős, a koleszterein egyik legjobb ellenszereként tartják számon.

Természetes szőlő cukortartalma folyamatos, egyenletes energiát ad az egész szervezetnek, különösen az izom, szív és agyműködés számára. Teljes tömegéből (fajtától függően) körülbelül 30% gyümölcscukor, 28% szőlőcukor.

Gyorsan felszívódó energia tartalma csökkenti a fáradtságot, élelmi rost és gyümölcssav tartalma segíti az emésztést, és segíti a felesleges tápanyagok kiürítését.



Felhasználási ötletek:

Az arany mazsola a mazsolák között egy kiváló, nemesített, válogatott fajta, íze intenzívebb a többi mazsolánál.

Remek rágcsálni való olajos magvakkal keverve, használják süteménybe, desszertbe, fagylaltba, müzlikbe, joghurtokba, még csemegeborok készítéséhez is.

Édesítésre is kiválóan alkalmas, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Áztassuk be, és turmixoljuk le. A massza állaga a hozzáadott vízmennyiségtől függ, az intenzitása/édessége az áztatás időtartamának hosszúságával arányosan lágyul.

Mielőtt a mazsolát a süteménybe tesszük, forgassuk meg lisztben, így nem süllyed le a tészta aljára.

Sokkal finomabb lesz a mazsola, ha felhasználás előtt egy napig rumba vagy borba áztatjuk, és úgy tesszük az édességhez.



+egy5let:

Ha szereted az édes bort de a túl nagy cukortartalma miatt mégis mellőzöd, édesítsd meg a száraz bort mazsolával! Egyszerűen csak szórj bele a borba tetsző mennyiséget attól függően amennyire szeretnéd édesre és hagyd állni. Természetesen vörösborhoz vörösmazsola illik, fehérborhoz aranymazsola.



Érdekességek:

A mazsolaszőlőt Perzsiában és Egyiptomban már i.e. 2000-ben termesztették. Az aszalt szőlőt a Biblia is említi, Dávidnak - i.e. 1110 és 1070 között - egyebek mellett száz mazsolás kalácsot ajándékoztak. Az ókori görögök és rómaiak templomaikat díszítették mazsolával, sportesemények alkalmával pedig díjként osztogatták az értékes csemegét.


 

Összetevők és allergén információk

Arany mazsola, növényi olaj, antioxidáns: kén-dioxid.

A termék származási helye

Irán

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
299 kcal
1253 kJ
Zsír:
0,5 g
Szénhidrát:
79,1 g
- amelyből cukrok:
59,2 g
Fehérje:
3,1 g
Só:
<1 g

Ajánlott Termékeink

Bezár
Bezár
0 Ft / kg
9800Ft
9800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
8400Ft
8400 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2380Ft