Lekvár
A magyar háztartásokban a lekvár meghatározó szerepet tölt be. Ez az édes, sűrű és gyümölcsös készítmény számtalan módon édesíti meg napjainkat.
A lekvár talán legegyszerűbb felhasználási módja, ha vajas kenyérre kenjük. És talán a legnépszerűbb felhasználási módja, ha palacsintába tesszük. Vannak olyan lekvár rajongók is, akik csak magában kanalazgatják, nekik ajánljuk a 100%-os gyümölcstartalmú, cukor hozzáadása nélkül készült lekvárjainkat. A klasszikus eper, meggy és barack ízeken kívül érdemes kipróbálni a különlegesebb füge vagy narancs lekvárokat is. Linzerek, sütemény és lekváros tészták készítéséhez is felhasználhatóak.
Cukor hozzáadása nélkül készült házi szilvalekvárt is találsz nálunk, aminek az állaga igazán sűrű, íze pedig telt és nagyon gyümölcsös. Találsz nálunk klasszikus lekvárokat is, de régi, hagyományos, igazi sütésálló (retró-ládás-”hitler szalonna”) lekvárok között is válogathatsz kínálatunkban, amik garantáltan nem fognak kifolyni sütés közben.