FB pixel
Kategóriák

Teljes kiőrlésű liszt

A teljes kiőrlésű liszt az utóbbi években már szinte fogalommá vált, és milyen jó, hogy ma már minden gabonaféléből készül ilyen verzió is.

Bezár
Bezár
Bezár
Teljes kiőrlésű zabliszt Első pesti malom 500 g Részletek
Készlethiány
0 Ft / db
680Ft

  A búzaféléket és a belőlük készült liszteket a malomipar fejlődésével egyre inkább finomították, nemesítették, így merült kicsit feledésbe a fehér liszt mellett a teljes kiőrlésű liszt. Majd jött a reform konyha, és a különböző diétás irányzatok ismét felkapták és divatba hozták a teljes kiőrlésű örleményeket. És milyen jól tették, hiszen ma már minden gabona féléből készül ilyen verzió is.

  Miben más a teljes kiőrlésű liszt, mint a fehér? Míg a fehér liszt csak a magbélből készül, addig a teljes kiőrlésű lisztbe belekerül a maghéj, a csíra, mondhatni a teljes búzaszem a külső részeivel együtt. Egész egyszerűen benne van a héja is. És ahogy a régi mondás tartja, a héjában van a vitamin! És ebben az esetben nemcsak vitamint tartalmaz ez a fajta liszt, hanem élelmi rostot, fehérjét, keményítőt, és ásványi anyagokat is. A nyilvánvaló előnyökön kívül a benne található rost elnyújtja a szénhidrát felszívódását is, ami így lassabban emeli meg a vércukorszintet, plusz hosszabb ideig biztosítanak telítettség érzést.

  Még ízében és kinézetében is más a teljes kiőrlésű liszt, hiszen sötétebb színű, és mivel kevésbé finom az örlemény, így több folyadékot is vesz fel. A fent említett pozitív tulajdonságai bizonyos szempontból előnyösebbek a fehérliszthez képest, ám a kalóriatartalma hasonló hozzá, így a belőle készült termékek fogyasztásánál is fontos a mérték, pláne ha a diétánkba építjük be.

  Teljes kiőrlésű liszt készülhet rozsból, alakor búzából, zabból, tönkölybúzából, durumbúzából is. Konyhai felhasználásuk is éppolyan széles, mint a fehér lisztnek, de magasabb rosttartalmuk miatt másként viselkednek. Azonban ha megvan a megfelelő recept, akkor a teljes kiőrlésű lisztekből is tökéletes kenyerek, sütemények, palacsinták és nokedlik fognak készülni. Természetesen rántáshoz, sűrítéshez és panírozáshoz is jól alkalmazhatóak, vagy bármihez, amit épp el szeretnél velük készíteni!

  Legújabb Termékeink

  Összes megtekintése
  Bezár
  0 Ft / db
  560Ft
  560 Ft/db
  Egységár: 14000 Ft/kg
  db
  - +
  Bezár
  0 Ft / db
  2380Ft
  2380 Ft/db
  Egységár: 9520 Ft/kg
  db
  - +
  Bezár
  0 Ft / kg
  15800Ft
  15800 Ft/kg
   
  kg
  - +
  dkg
  - +
  Bezár
  0 Ft / db
  1980Ft
  1980 Ft/db
  Egységár: 3960 Ft/liter
  db
  - +