Rizsliszt
A rizs jelenleg is az egyik legfontosabb gluténmentes alapanyagunk, rizsliszt formájában pedig újabb lehetőségek nyílnak meg a felhasználására.
A rizslisztet hasonlóan széleskörűen lehet alkalmazni, mint a jól ismert hagyományos búzából készült liszteket. Nagyon finom szemcsés, könnyű vele dolgozni, és minden tápanyag megtalálható benne, ami a rizsben is. Semleges íze teszi lehetővé, hogy számtalan ételt elkészíthessünk vele vagy belőle.
Felhasználásánál érdemes figyelembe venni a finomságát, mert ettől függ az is, mennyi folyadékot vesz fel. Főzelékek, levesek, szószok sűrítésére is nagyszerűen alkalmazható, de ha rántott ételeket készítenél, nyugodtan használd panírozáshoz is!
Rizslisztből készíthetünk gluténmentes süteményeket, tésztákat, péksütit, palacsintát, nokedlit, tehát szinte bármit, amit hagyományos lisztekből is.