Teljes kiőrlésű tészta
Ezek a tészták teljes kiőrlésű lisztből készülnek, ami azt jelenti hogy a liszt a gabona minden részét tartalmazza, mint a csíra, a magbél, és a mag teljes külső része.
A teljes kiőrlésű száraztészták tápértéke magas, hiszen vitamint, élelmi rostot, fehérjét, keményítőt, és ásványi anyagokat is tartalmaznak. Felhasználi őket hasonlóan lehet, mint a fehér lisztből készült verzióit, bár ízük és állaguk eltér tőlük, cserébe kedvező élettani hatásokat biztosítanak. A sokféle tápanyagon kívül a legkedvezőbb élettani hatásuk az, hogy a magasabb rosttartalmuknak köszönhetően lassabban szívódnak fel, így lassabban is emelik meg a vércukorszintet.
Teljes kiőrlésű tésztáink között megtalálhatóak az olasz konyhai klasszikusai, mint a spagetti, a penne, a fusilli, de még a lasagne is. A hagyományos magyar konyha tésztái sem hiányoznak a kínálatunkból, mint a szélesmetélt, a nagy kocka, vagy az orsó tészta.