FB pixel
Kategóriák

Marcipán massza

A marcipán egy igazi cukrászati csoda alapanyag: készülhet belőle töltelék süteményekbe, de formázhatjuk is, igazán érdekes vagy cuki kis figurákat alkothatunk belőle.

Bezár
0Ft / kg
12800Ft
Bezár
0Ft / kg
4200Ft
4200 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0Ft / kg
5800Ft
5800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +

    A marcipán az egyik legjellegzetesebb és egyben az egyik legkedveltebb cukrászati alapanyag. Hámozott natúr mandulából, cukorból és vízből készül, és ehhez szoktak még pár szem keserű mandulát, vagy manapság természetes keserűmandula kivonatot adni, amivel megkapjuk a marcipán jellegzetes ízét.
    Többfajta marcipán massza is létezik, attól függően, hogy a mandula és a cukor aránya milyen az adott marcipánban.

    • Egyszeres marcipán: fele mandula, fele cukor
    • Kétszeres marcipán: kétszer annyi cukor kerül bele, mint amennyi mandula
    • Háromszoros marcipán: háromszor annyi cukor kerül bele, mint amennyi mandula

    Sőt, bár üzletekben már nem igen találsz ilyet, de van aki otthon “félszeres” marcipánt is készít: kétszer annyi mandula mennyiség megy hozzá, mint amennyi cukor.

    A marcipán massza jól nyújtható, alakítható, ezért alkamas különböző dekorációk és díszítések elkészítésére is, amiket persze ugyanúgy meg lehet enni. Sütésálló is, így tölteléknek is nagyon kreatívan alkalmazható süteményeknél és tortáknál is.

    Ha pedig cukormentes marcipánt keresel, akkor találsz nálunk cukor hozzáadása nélkül készült Szamos mandulamasszát, így neked sem kell lemondani erről az édességről.

    Legújabb Termékeink

    Összes megtekintése
    Bezár
    0Ft / db
    1380Ft
    1380 Ft/db
    Egységár: 1840 Ft/liter
    db
    - +
    Bezár
    Barack-rózsa zero Fuzetea (feketetea) 500 ml Részletek
    Új
    Akciós
    0Ft / db
    320Ft
    320 Ft/db
    420 Ft /db
    Egységár: 640 Ft/liter
    db
    - +
    Bezár
    0Ft / db
    2380Ft
    2380 Ft/db
    Egységár: 13220 Ft/kg
    db
    - +