Natúr magnélküli datolya
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
Miért érdemes datolyát fogyasztani?
Tele van értékes vitaminokkal, A1, B1, B2, B3, B5 vitamin is található benne, miközben olyan ásványi anyagok gazdag tárháza is, mint a magnézium, kálium, vas, kalcium, mangán, réz.
A aszalt datolya nagy segítséget nyújt a bélproblémákban szenvedőknek, enyhíti a szorulásos tüneteket, csökkenti a hasmenést, kifejezetten jótékonyan hat a bélflóra egészére, segít az anyagcsere zavarában is.
Fájdalomcsillapító hatása régóta ismert, másnaposság tüneteit is enyhíti, és hasonló reakció kiváltására is képes, mint a köhögés elleni szirup.
A mérgezéses megbetegedések utáni rehabilitáció egyik fontos eleme, segít az idegrendszer épségének megóvásában is, magas vastartalmának köszönhetően csökkenti a vashiányt, és ezzel együtt a vérszegénységre is kedvező hatással van.
Stabilizálja a vérnyomást, ennek köszönhetően segít kiküszöbölni a szív és érrendszeri megbetegedések egy jelentős részét.
A magas réz és kálium tartalma szív és idegcsillapító szolgál, ráadásul ez a két ásványi anyag segíti a kalcium hatékony felszívódását.
A kalcium és a magnézium előfordulási aránya a datolyában szinte egyenlő, ez teszi lehetővé, hogy a természetes úton bejutott kalcium felszívódása ideálisan történik.
Csontfejlődési zavarokra is gyógyszerre találunk az aszalt datolyában, a benne lévő boron meggátolja a kalcium és a magnézium kioldódását a csontokból, valamint erősíti az izmokat is.
Magas kalóriatartalma miatt kifejezetten értékes táplálék túrázáshoz, sportoláshoz, és minden olyan tevékenységhez, amihez könnyen bevihető, gyors energia forrásra van szükséged.
A legnagyobb előnye szerintünk mégis az, hogy manapság a datolya a legjobb természetes, azaz nem mesterségesen előállított édesítőszer az egészséges táplálkozásban.
A datolya felhasználása a konyhában
Süteményekhez, gyümölcskenyerekhez, salátákhoz, müzlikhez, való felhasználásukhoz végtelen variáció lehetséges, krémeket, szirupokat, pudingokat és számtalan más tölteléket is készíthetünk belőle.
Szuper sütés nélküli édességeket is készíthetsz belőle, mint pl. a különböző szelet vagy golyó formájú készítmények, kókuszreszelékkel, csokival, más aszalt gyümölcsökkel, vagy mindenféle fincsi olajos magvakkal megspékelve.
Kiválóan lehet használni a reform konyhában süteményekhez, desszertekhez, édesítésre, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Áztassuk be, és turmixoljuk le. A massza állaga a hozzáadott vízmennyiségtől függ, az intenzitása/édessége az áztatás időtartamának hosszúságával arányosan lágyul.
A keleti konyha előszeretettel használja édes és pikáns ételekbe egyaránt, szószokhoz, ragukhoz adják hozzá apróra összedarabolva, de kuszkuszba és rizsbe keverve köretként is nagyon szeretik.
Sonkával, baconnel vagy vékony szelet sajtba göngyölve előétel falatkáknak is kínálhatjuk.
Meg is tölthetjük a kimagozott datolyákat, (fűszeres) sajttal, zöldségekkel, zöldségkrémekkel, de tölthetjük mascarpone sajttal, marcipánnal, dióval (és más diófélékkel) és még csokoládéval is, különleges desszert falatkákat kapunk belőlük.