Kandírozott gyümölcs
A kandírozott gyümölcsök lehetnek sütemények, müzlik ízbombái, de tízóraira/uzsonnára, túrázni, vagy csak simán nassolni is menők!
Kóstoltad már a magosbolt kandírozott gyümölcseit?
Például a kandírozott narancsot, az epret vagy a fekete áfonyát? De nálunk találhatsz kandírozott mangót, sárga dinnyét, papayát, ananászt és még pomelot is! A hagyományos és egzotikus gyümölcsök egész tárházát megtalálod a kínálatunkban, sőt teljesen tetszőleges mennyiségben rendelheted meg őket!
Mitől kandírozott egy gyümölcs?
Az aszalt gyümölcsök már önmagukban is fenomenálisak, de pontosan mi is történik velük, ha kandírozzuk őket? Először is ellenállhatatlanok lesznek! Ezen túl a kandírozás során a gyümölcsöket cukoroldattal telítik, ráadásul a gyümölcsök azon részét, amelyeknek erős aromájuk van. Tehát a cukorral még intenzívebb, még átütőbb ízélményt kapunk. A kandírozás például még jobban kihozza a narancs ízét, és közben tovább erősíti a citrushéj édeskés-fanyarkás jellegzetes ízét is! És mindig mindent lehet fokozni :) El tudod képzelni, hogy egy szelet kandírozott narancshéjat még mondjuk valami jóféle csokiba mártasz? Ugye, hogy milyen csábító? Próbáld csak ki :)
Kicsit elkalandoztunk, de a lényeg, hogy szinte minden gyümölcsöt lehet kandírozni, igaz, hogy mivel cukrot tartalmaznak, és alapból is van gyümölcscukor tartalmuk, így a magas kalóriatartalmú ételek közé soroljuk őket. Ha azonban a kalóriatartalmukat összehasonlítjuk a pl. a gumicukrok kalóriatartalmával, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy a kandírozott gyümölcsök sokkal kevesebbet tartalmaznak, ráadásul nem üres kalóriákat.
Tehát táplálkozási szempontból a hagyományos édességek, csokoládék és cukorkák helyett még mindig jobb választás őket fogyasztani, hiszen a kandírozott gyümölcsök a hozzáadott cukor mellett gazdagok egészséges rostokban, nyomelemekben és vitaminokban is. Tehát a valóban magas kalóriatartalom mellett is van bennük hasznos tápanyag.
Hogyan használd a kandírozott gyümölcsöket?
Önmagukban csemegézni, és élvezni minden egyes falat intenzív ízét! Lehet sütni velük gyümölcskenyereket, kuglófokat, tele kandírozott naranccsal, cseresznyével, vörösáfonyával! Egyébként is érdemes a sütikbe belecsempészni őket, egész egyszerűen azért, mert mindent feldobnak. Tedd bele a kandírozott gyümölcsöt muffinba, mézeskalácsba, bejglibe vagy bármilyen süti tésztájába vagy krémjébe. A házi készítésű müzlibe vagy granolába pedig kifejezetten elengedhetetlenek. No és nyáron! Jöhet a koktélcseresznye, ami jó néhány koktélnak nagyon jól áll! De ne feledd azt sem, hogy egy kiránduláshoz, túrázáshoz, még a nyaraláshoz is isteni útitárs! Könnyen csomagolható, kis helyen elfér, jól eltelít, és nagy energiát ad :)