FB pixel
Kategóriák

Quinoa

Ha létezik olyan, hogy superfood, akkor a quinoa biztosan az. Egymagában tartalmazza mind azt a kilenc fehérjét, amit a szervezetünk nem tud előállítani, de nélkülözhetetlen a működéséhez.

Bezár
0Ft / kg
2800Ft
2800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0Ft / kg
2800Ft
2800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0Ft / kg
2800Ft
2800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0Ft / kg
2400Ft
2400 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +

  Sokak szerint a legtökéletesebb növény a quinoa. Egymagában tartalmazza mind a kilenc fehérjét, amit a szervezetünk nem tud előállítani, ezért külső forrásokból kell bevinnünk azokat. Ezenkívül számtalan vitamint és nyomelemet is tartalmaz. Ha létezik olyan, hogy superfood, akkor ez a növény biztosan az. Ráadásul egyszerű elkészíteni, bár nem gabona, mégis köretként nagyon jól használható és egészséges!

  A quinoa amellett, hogy teljes értékű fehérje, gazdag vitaminokban és nyomelemekben: káliumban, mangánban, kalciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamin is van benne.

  Mivel gluténmentes, így könnyű beépíteni a gluténmentes étrendbe is, ráadásul a hagyományos gabonákhoz képest magasabb a jó zsírsav tartalma, és ezek a főzés, párolás során sem tűnnek el. A quinoában található rostok segítik a vércukorszint normál tartományban tartását, hiszen alacsony a glikémiás indexe. Jó hatással van a koleszterinszintre, az antioxidáns tartalma is jelentős, és erős gyulladáscsökkentő hatása is van.

  Közel 120 féle quinoa létezik, de fehér, a vörös és a fekete fajták a legismertebbek. Elkészítési módja is egyszerű, ugyanúgy főzhető, vagy párolható, mint a rizs. Ez a fantasztikus növény akár édes, akár sós verzióban is felhasználható, készíthetünk belőle köretet, salátákhoz adva egytálételként laktató fogás lehet, de jó alapja egy zöldségfasírtnak is.

  Legújabb Termékeink

  Összes megtekintése
  Bezár
  Bezár
  Bezár
  0Ft / kg
  2980Ft
  2980 Ft/kg
   
  kg
  - +
  dkg
  - +
  Bezár
  0Ft / db
  1980Ft
  1980 Ft/db
  Egységár: 7120 Ft
  db
  - +