FB pixel
Kategóriák
Retro sütésálló vegyeslekvár

Retro sütésálló vegyeslekvár

kg
- +
dkg
- +
2680Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / kg
2680Ft
helyszíni átvétel: 2024-11-22, péntek, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
Sütésálló gyümölcslekvárt keresel, ami tényleg bírja a sütést? Épp most találtál egy olyan változatot, ami - a boltokban kapható legtöbb változattal szemben - tényleg bírja a sütést! Bármilyen sütit sütnél, garantáljuk neked, hogy ez a gyümölcsíz nem fog kifolyni belőle! Anno sokkal kevesebb jó lekvárból, dzsemből válogathattunk, mint manapság, de egy biztos: ez a retró lekvár az, amiből - régen is és ma is - a legjobb régimódi bukta készül! 

Termék leírása

A retró, sütésálló vegyes lekvár alma, meggy és szilva hozzáadásával készül, így valóban vegyes gyümölcsös ízt kölcsönöz a belőle készült finomságoknak. Ez a sütésálló lekvár ráadásul tényleg nemcsak a nevében sütésálló: hosszú évek vásárlói visszajelzései alapján bátran állíthatjuk, hogy valóban az! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy rengetegen térnek vissza hozzánk és vásárolják újra és újra ezt a lekvárt, miközben örömmel újságolják, hogy a boltok polcain beszerezhető változatokkal ellentétben (amelyek miatt rengetegszer megkapjuk a kérdést és a kételkedést, hogy: Ez tényleg nem folyik ki a sütiből? Mert a boltira hiába van ráírva, hogy sütésálló, bizony a legtöbb kifolyik) - ez a lekvár tényleg bírja a sütést!

Egy biztos (és ezt mindig el is mondjuk): nem ez a legjobb lekvár, de - ez a legjobb sütőlekvár! 🙂

Mire és hogyan használhatjuk a sütésálló lekvárt?

Ezt a fajta lekvárt mindenféle olyan sütemény készítéséhez nyugodt szívvel ajánljuk, amit sütni kell, mivel ez a lekvár nem fog kifolyni a sütiből a hő hatására sem. Ezért, ha a nagymama buktáját szeretnéd elkészíteni, csak ezt a lekvárt használd hozzá! 😏 Ám nem csupán erre alkalmas! Ugyanis bármilyen töltött, vagy rakott lekváros süteményt álmodsz meg magadnak, (akár olyat is, amit nem kell sütni) ezt a sütésálló vegyes lekvárt bátran beleteheted. Dolgozni is nagyon könnyű vele: szeletelhető, kenhető, ugyanakkor egyszerűen össze is lehet törni, sőt ha kell, akár krémesíthető is.

Miért hívják hitlerszalonnának?

Ezt a fajta lekvárt sokan hitlerszalonna (vagy Hitler-szalonna) néven is ismerik. A hetvenes, nyolcvanas években még nagyon elterjedt volt, mindenhol lehetett kapni kimérve, jellemzően faládákból árulták és volt, aki magában csemegézte, míg mások kenyérre szeletelve “lekváros deszkát” csináltak belőle.

Maga a hitlerszalonna - gúnyos - elnevezés a második világháborús időszakából ered, amikor a háborúban álló országoknak hatalmas hadseregeket kellett etetniük. Hitler a háború vége felé állítólag utasítást adott olyan élelmiszer fejlesztésére, ami tartós és amivel mind a katonákat, mind az ország népességét el tudják látni. Így született ez a lekvár, köszönhetően a fellendülő konzerviparnak és az egyre nagyobb teret hódító jól szállítható, tartós élelmiszereknek. Más elméletek szerint, a hitlerszalonna kifejezést a magyar katonák használták először a német ellátmányból származó zselés lekvár megnevezésére.

Összetevők és allergén információk

Glükóz- fruktózszörp, almavelő, meggyvelő, szilvavelő, zselésítőanyag (pektin), étkezési sav (citromsav), tartósítószer (K-szorbát), aroma, színező élelmiszer (édesburgonya és sárgarépa koncentrátum).

A termék származási helye

Magyarország

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
216 kcal
918 kJ
Zsír:
<0,1 g
- amelyből telített zsírsavak:
<0,1 g
Szénhidrát:
54 g
- amelyből cukrok:
34 g
Fehérje:
<0,5 g
Só:
<0,1 g

Tárolási információ

Száraz hűvös helyen tartandó

Ajánlott Termékeink