Olívabogyó
Hidegtálak, szendvicsek, saláták, tészták, saláták és pizzák elengedhetetlen alapanyagai, bármibe teszed őket, az ízélmény garantált.
Az olívabogyó vagy más néven olajbogyó egy zseniális növény. Mára már megkerülhetetlen összetevője lett a magyar háztartásoknak is ez a zöld, barna, fekete, kicsi vagy nagyobb szemű, magos, vagy magnélküli bogyó. Színük egyébként csak azon múlik, hogy mikor szedik le őket. Azon kívül, hogy változatos formákban lehet őket beépíteni az ételeinkbe, jellemző még az olívabogyóra, hogy nagyon egészséges. Magas antioxidáns tartalma segíti fiatalon tartani a sejteket, a benne lévő jó zsírok segítik a koncentrációt, csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet, emellett komoly gyulladáscsökkentő is és javítja a vérkeringést. A benne található tápanyag és vitamintartalom magas. És nem utolsósorban nagyon finom!
Hidegtálak, szendvicsek, saláták, tészták, saláták és pizzák elengedhetetlen alapanyagai, bármibe teszed őket, az ízélmény garantált. Olívabogyóból találsz nálunk még aszalt paradicsommal, fetasajttal, fokhagymával és paprikával töltött változatot is.