FB pixel
Kategóriák

Hántolt gabona

A hántolt gabona értékes nyomelemeket, növényi fehérjéket és vitaminokat tartalmaz, azaz jóféle tápanyag, aminek ott a helye a konyhádban!

Bezár
0 Ft / kg
780Ft
780 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
980Ft
980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
880Ft
880 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
1280Ft
1280 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +

  A hántolt gabona az a gabona- és egyéb növényi mag, melyről eltávolítják a pelyva, ill. héjrészeket, hogy emberi fogyasztásra alkalmasabbá váljanak. A legnépszerűbb hántolt gabonafélék közé tartozik a hántolt árpa, hántolt búza, hántolt rozs vagy akár a tönkölybúza is.

  A zab és így a hántolt zab az egyik legértékesebb gabonaféle, ami 17 féle könnyen emészthető fehérjét tartalmaz, és olyan aminosavakat, amik a szervezet számára nélkülözhetetlenek. A hántolt árpa gazdag nyomelemekben, B-vitaminokban, kalciumot, magnéziumot és foszfort is tartalmaz. A rozs értékét jól mutatja, hogy a búza mellett az emberiség második számú kenyérgabonája. A hántolt tönkölybúza a közönséges búzához képest 50%-al magasabb fehérjetartalommal bír, ami az emésztés során teljes egészében hasznosul!

  Egyszóval, ezeknek a hántolt gabonáknak a konyhában a helyük, mert egy jó sólet ugye nem ér semmit egy kis gersli nélkül, ami mellé pedig egy szelet finom rozskenyér már maga a mennyország! A hántolt árpa nagyon jó alternatívája lehet a rizsnek is, hiszen például nagyanyáink még ma is előszeretettel használják a töltött káposztába. És egy jól elkészített gersli rizottó is sok szempontból nyerő étel.

  Legújabb Termékeink

  Összes megtekintése
  Bezár
  Bezár
  0 Ft / db
  1380Ft
  1380 Ft/db
  Egységár: 4600 Ft/kg
  db
  - +
  Bezár
  0 Ft / kg
  6800Ft
  6800 Ft/kg
   
  kg
  - +
  dkg
  - +
  Bezár
  0 Ft / db
  2480Ft
  2480 Ft/db
  Egységár: 9920 Ft/kg
  db
  - +