Sós pörkölt olajos mag
A sózott és pörkölt olajos magvak ízletes és egészséges nassolnivalók, a rágcsálnivalók koronázatlan királyai.
A rágcsálnivalók koronázatlan királyai a sós pörkölt olajos magvak! A sózott és pörkölt magvak egészséges és ízletes nassolnivalók, amelyek rengeteg tápanyagot és ásványi anyagot tartalmaznak. A pörkölt mandula, kesudió vagy földimogyoró tökéletesen alkalmas arra, hogy feldobjunk velük egy bulit, baráti összejövetelt vagy filmezést.
A sós makadámdió, a sós pisztácia, a sós kesudió és mandula, a sós pörkölt földimogyoró, és persze a sós tökmag és a sós napraforgó! Nem is igen lehetne másként, szerintünk az emberiségbe ez már genetikailag kódolva van, hogy imádja a sós pörkölt magvakat!
Hosszú évezredek óta az egyik legnagyobb becsben tartott fűszerünk a só. Elképzelhetetlen nélküle az étel, vagy az élet! És az őseink szintén ilyen hosszú idő óta fogyasztanak magvakat is. Szóval töretlen rajongásunk a sós pörkölt magvakért tényleg nem pusztán a véletlen, vagy csupán a nasi iránti vágyunkból fakad. Bár, ha már nassolásról van szó, akkor mindenképp érdemes sós pörkölt olajos magvakat fogyasztanunk, ha nem csupán üres kalóriát szeretnénk bevinni. Értékes tápanyagaiknak köszönhetően jól járunk velük. Baráti összejöveteleken, filmnézés alatt egy marék sós pörkölt mandula vagy földimogyoró örömteli és egészséges nasi, mert gazdag ásványi anyagokban, például foszforban és magnéziumban. Vagy egy kis sós pörkölt pisztácia, ami például csökkenti a magas vérnyomást és hatalmas az antioxidáns tartalma. Az angol erre mondaná: win-win situation, azaz: csak jól járhatsz a sós pörkölt magvakkal!
A pörkölés pedig tovább fokozza a gasztronómiai élményt. A magvak jellegzetesebb, intenzívebb ízt kapnak, ha finoman hevítjük őket, így ízfokozók nélkül is isteni ízt kölcsönöz nekik a pörkölés.