Granola
A granola fogyasztható ebédre, vacsorára, de még akár sportolás után is, mégis az igazi helye az étkezésünkben a reggelinél van. Tápláló, energiadús és finom, és nem beszélve arról a fontos tényről, hogy gyorsan kész.
Lépjünk vissza egyet, te tudod mi az a granola pontosan? Sült müzli - extrákkal!
Az alapja a zabpehely - amit szintén megtalálsz a kínálatunkban - majd ehhez rakhatunk tetszés szerint diót, mandulát, mogyorót, mazsolát és egyéb aszalt vagy liofilizált gyümölcsöket, de dúsítható chia, szezám vagy lenmaggal is. A zabpehely pedig egyébként is több szempontból jó választás: tartalmaz antioxidánsokat, rengeteg benne az ásványi anyag, például kiváló vasforrásnak is számít. Sőt, a fehérjetartalma is kimagasló.
De mi a különbség a granola és a müzli között? A müzlit alapja valamilyen natúr gabonapehely, ezt általában beáztatjuk valamilyen tejbe, majd ehhez adjuk hozzá, amit szeretnénk. A granolát viszont megsütjük. A sütéstől a zabpehely és a magvak finoman megpirulnak, és kész a kellemesen ropogós granola. Ezt akár magában is fogyaszthatod, de inkább valamilyen tejjel vagy joghurttal, esetleg gyümölcslével szoktuk, így tökéletes.
A nálunk kapható granolák között mindenki meg fogja találni a kedvencét, vagy akár többet is, hiszen ropogós olajos magvak, változatos aszalt vagy liofilizált gyümölcsök és a sült müzli finom fűszerekkel elkeverve és további alapanyagokkal kiegészítve valóban ellenállhatatlan reggeli, ebéd, vacsora, vagy nasi lesz!
Jó, ha tudod, hogy a Mendula granolái minden esetben gluténmentesek és vegánok is!