FB pixel
Kategóriák

Rozsliszt

A rozs és a belőle készült rozsliszt a búza után a legfontosabb gabonafélénk. Immunerősítő, vitalizál, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben.

Bezár
Bezár

  Te szereted a rozskenyeret? A rozsliszt felhasználásával készült kenyér egyszerre megosztó, és nagyon izgalmas ízvilágú! A rozskenyér kicsit savanykásabb, sötétebb színű, tömörebb és nagyobb nedvességtartalmú. Az alapanyaga, a rozs pedig a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozs és a belőle készült rozsliszt egy ideig elfeledett, és talán kicsit lesajnált alapanyag volt, de néhány évtized alatt nagyot változott a világ.

  A rozslisztet leginkább kenyérsütéshez használják. Immunerősítő, növeli a fizikai erőnlétet, vitalizál. Gazdag kalciumban, B-vitaminokban, és ásványi anyagokban (kálium, kalcium, magnézium, vas, mangán, cink és foszfor). A rozs sikértartalma (gluténtartalma) jóval alacsonyabb a búzáénál, ezért tömörebb és sötétebb a rozslisztből készült kenyér. Létezik sötét rozsliszt, amelynek magas maghéjtartalma, világos rozsliszt, amelynek alacsony a maghéj tartalma, és van teljes kiőrlésű rozsliszt is, amely a rozsszem minden összetevőjét tartalmazza.

  Legújabb Termékeink

  Összes megtekintése
  Bezár
  0 Ft / db
  980Ft
  Bezár
  0 Ft / db
  1580Ft
  1580 Ft/db
  Egységár: 6870 Ft/kg
  db
  - +
  Bezár
  0 Ft / db
  1980Ft
  1980 Ft/db
  Egységár: 3960 Ft/liter
  db
  - +