FB pixel
Kategóriák

Búzaliszt

Ropogós kenyerek, kiflik és zsemlék, puha kalácsok, sütemények, tészták és pizzák legfontosabb alapanyaga a búzaliszt!

Bezár
Bezár
0 Ft / db
1080Ft
Bezár
0 Ft / db
940Ft
Bezár
0 Ft / db
560Ft
Bezár
Bezár
0 Ft / db
980Ft
Bezár
0 Ft / db
980Ft

  Amikor búzalisztről beszélünk, akkor mindenkinek a klasszikus fehér liszt jut eszébe, ami nem gluténmentes, nem teljeskiőrlésű, nem reform, hanem egyszerűen csak a jól ismert, hagyományos, és talán mindenki számára nagybetűs: LISZT! Rajongunk érte, sütünk-főzünk vele, beletesszük a rántásba, lisztezzük a tepsi alját, de még a csiriz is ezzel készülhet!

  Természetesen a búzalisztek között nálunk is megtalálod finomított és teljeskiőrlésű, a graham és a durum, a hagyományos és a bió változatokat is, hiszen a hagyományos fehér liszt mellett ezeket a liszteket nagyon jól fel lehet használni. Másrészt a különböző lisztek különböző tápanyagtartalommal is rendelkeznek, és ahogy változik az étkezési kultúránk, és megjelennek különböző irányzatok, úgy van igény többféle búzalisztre is.

  Feltehetnénk a kérdést: miért ilyen népszerű a búzaliszt? Persze az elsődleges választ mindenki rávágja: mert nagyon finom dolgokat lehet belőle készíteni! De ez az alapanyag nem futhatott volna be ekkora karriert, ha “csak” finom lenne. A búzaliszt tökéletes leírása talán ez: gabonából előállított finom őrlemény, energiában gazdag, jól tárolható, viszonylag egyszerűen feldolgozható és sokféleképpen felhasználható sok-sok finom étel elkészítéséhez. Tehát mindent tud, amit egy élelmiszer kapcsán pozitívnak ítélünk meg.

  Legfőbb tápanyaguk a szénhidrát, aminek jelentős hányada keményítő, ami az emberi szervezet számára jól hasznosítható energiaforrást jelent.

  A búzaliszteket meg lehet különböztetni fajta szerint is: sima búzaliszt, tönkölybúzaliszt, alakorliszt, graham-liszt, durumliszt. Illetve megkülönböztethetjük őket őrlési finomság szerint is, mert van finomliszt, fogós vagy rétes liszt, teljes kiőrlésű liszt, és graham liszt is.

  Legújabb Termékeink

  Összes megtekintése
  Bezár
  0 Ft / db
  980Ft
  Bezár
  0 Ft / db
  1280Ft
  1280 Ft/db
  Egységár: 5565 Ft/kg
  db
  - +
  Bezár
  0 Ft / db
  1680Ft
  1680 Ft/db
  Egységár: 7305 Ft/kg
  db
  - +
  Bezár
  0 Ft / db
  4980Ft
  4980 Ft/db
  Egységár: 13100 Ft/kg
  db
  - +