Sótlan pörkölt olajos mag
Az egyébként is finom és egészséges olajos magvak a pörköléssel csak még ellenállhatatlanabbak lesznek.
Adva van az olajos magvak tiszta esszenciája, ezek a magvak a pörköléssel csak még ellenállhatatlanabbak lesznek. A mogyoró, a földimogyoró, a tökmag vagy a napraforgó a pörköléstől olyan isteni ízt kap, hogy csak na! Amennyiben pedig otthon, házilag szeretnél magvakat pirítani, úgy a natúr magjaink között válogathatsz kedvedre. Ehhez nincs szükség különösebb eszközre vagy szaktudásra: csak szerezd be a jó minőségű magvakat hozzá, vegyél elő egy serpenyőt, vagy kapcsold be a sütőt, de még akár mikróban is megpiríthatod őket.
Amellett, hogy mondhatni végtelen módon felhasználhatod a sótlan pörkölt magvakat a konyhádban, olyan beltartalmi értékeket rejtenek, hogy fogyasztásuk kihagyhatatlan! Rendkívül táplálóak, ami azt jelenti, hogy olyan mikro és makrotápanyagokat tartalmaznak, amik fontosak a szervezetünk egészsége szempontjából. Nagyszerű rostforrások, egészséges egyszeres és többszörös telítetlen zsírokat és számos fontos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaznak.
Az étrendünk részeként segíthetnek csökkenteni bizonyos betegségek kockázatát, jótékony hatással lehetnek a vércukorszintre, a koleszterinszintre és a vérnyomásra, és immunerősítő hatásuk is jelentős.
A felhasználásuk pedig rendkívül egyszerű! A magvakat hozzáadhatod salátákhoz, joghurtokhoz, zabpehelyhez és turmixokhoz. De süteményekbe, desszertekbe, müzlikbe is kihagyhatatlanok, magukban fogyasztva pedig pompás egészséges alternatívát jelentenek, ha rágcsálnál vagy nassolnál valamit.