Természetes cukor
Nemcsak megédesítheti mindennapjainkat, hanem a cukor a sóhoz hasonlóan kiemeli az ételeink és italaink ízét is.
Az emberiség talán legnépszerűbb íze az édes íz, már őseink is előszeretettel fogyasztottak mézet, vagy érett gyümölcsöket. Később pedig nagy szerepe volt a tartósításban is, sőt ez a mai napig így van, ha lekvárt vagy befőtett szeretnénk elrakni.
Egy egészséges életmódban és kiegyensúlyozott étrendben a szénhidrátok közül a cukor is fogyasztható, természetesen mértékkel, hiszen az egyik legkönnyebben felhasználható energiaforrás. Természetes cukor számtalan növényben megtalálható, többek között a cukornádban, vagy a cukorrépában és a kókuszpálma virágjában.
Konyhai felhasználásuk sokszínű, céljuk az édesítés. Ha nem okoznak egészségügyi problémát, akkor mértékkel használva édesíthetsz vele süteményeket, desszerteket, és bármilyen étel vagy ital édesítéséhez is használhatod őket.