FB pixel
Kategóriák
Retro sütésálló szilvalekvár

Retro sütésálló szilvalekvár

kg
- +
dkg
- +
2680Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / kg
2680Ft
helyszíni átvétel: 2024-11-22, péntek, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
Garantáltan sütésálló szilvaíz! Ellentétben a legtöbb bolti típussal, ez a hagyományos “retró” szilvaíz bírja a sütést, és nem folyik ki a süteményből. Sokszor halljuk, hogy semmi sem olyan mint régen… Ez a szilvaíz garantáltan olyan! - tényleg benne marad a sütiben, és nem a tepsi aljáról kell majd kikapargatnod! 🙂

Termék leírása

Ez a szilvaíz egy régi, hagyományos receptúra alapján készül, és nem véletlen, hogy nagyanyáink is csak ezt a fajtát használták például a bukta készítéséhez, hiszen ez a szilvalekvár valóban sütésálló. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy évek óta rengetegen járnak vissza hozzánk ezért a lekvárért. És nem csupán visszajárnak, de elégedetten nyugtázzák is: ez a lekvár tényleg bírja a sütést! Gyakran kapunk bizalmatlan kérdéseket olyan vevőktől, akik először vásárolják tőlünk: Valóban olyan jó-e ez a lekvár, mint ahogy ígérjük, hiszen sok bolti gyümölcsízis „sütésállóként” van hirdetve, mégis csalódást okoznak. Mi azonban biztosan állíthatjuk: ez a lekvár tényleg bírja a sütést!

Érdekesség: ha a „marmeládé” vagy a „ládás lekvár” kifejezéssel találkozol, ugyanerről a gyümölcsízről van szó.

Hogyan és mire használható a sütésálló lekvár?

Ez a szilvalekvár kiváló választás, ha olyan süteményt készítesz, amely együtt sül a tésztával. Nem kell majd küzdened a tepsibe kifolyt lekvárral, sem az odaégett maradékokkal. Ez a lekvár szépen a helyén - a süteményed belsejében marad! Legyen szó a nagymama buktájáról vagy egy finom lekváros péksüteményről, ezzel a lekvárral biztosra mehetsz. Ajánljuk olyan klasszikus süteményekhez, mint a szilvalekváros papucs, a hókifli vagy a hájas kifli. De kiválóan alkalmas töltött vagy rétegelt süteményekhez is, hiszen könnyű vele dolgozni: jól kenhető, szépen szeletelhető, és ha szükséges, krémesíthető. Illetve olyan édességekhez, desszertekhez és süteményekhez is tökéletes, amihez csak a sütés után kell hozzáadni a lekvárt.

Miért hívják hitlerszalonnának?

Ez a lekvár sokak számára „hitlerszalonna” néven is ismerős lehet. A ‘70-es és ‘80-as években rendkívül népszerű volt, és gyakran faládákban árusították kimérve. Sokan önmagában fogyasztották, míg mások kenyérre kenve, "lekváros deszkát" készítettek belőle.

A hitlerszalonna elnevezés eredete a második világháború időszakára nyúlik vissza, amikor a háborúban résztvevő országoknak hatalmas kihívást jelentett a hadseregek élelmezése. Egy történet szerint Hitler a háború végéhez közeledve egy olyan tartós élelmiszer kifejlesztését rendelte el, amely egyszerre biztosította a katonák és a polgári lakosság ellátását. Ennek eredményeként született meg ez a lekvár, amely egyszerre volt tartós, energiadús és könnyen szállítható. Egy másik elmélet szerint a „hitlerszalonna” elnevezést magyar katonák kezdték el használni, amikor a német ellátmányban már többedjére találkoztak ezzel a zselés állagú, szalonnára hasonlító lekvárral.

Összetevők és allergén információk

Szilvavelő, glükóz- fruktózszörp, zselésítőanyag (pektin), étkezési sav (citromsav), tartósítószer (K-szorbát), aroma, színezékek (ammónium-szulfitos karamell).

A termék származási helye

Magyarország

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
216 kcal
918 kJ
Zsír:
<0,1 g
- amelyből telített zsírsavak:
<0,1 g
Szénhidrát:
54 g
- amelyből cukrok:
34 g
Fehérje:
<0,5 g
Só:
<0,1 g

Tárolási információ

Száraz hűvös helyen tartandó

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
2680Ft
2680 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
1180Ft
1180 Ft/db
Egységár: 5900 Ft
db
- +