Natúr lenmag
várható kiszállítás: 2024-12-02, hétfő
Tartalmaz: A, B, C, D E vitamin, kálium, foszfor, magnézium, kalcium, vas, cink, mangán, szilícium, réz, jód. Miért jó? A lenmag a legjobb növényi forrása az Omega 3 és Omega 6 zsírsavaknak, amelyek a szervezet számára ideális arányban vannak jelen. Megóvnak a szív és érrendszeri problémáktól, védik az érfalakat és kímélik a szívet. Továbbá kordában tartják a vérnyomást, megel...
- +4235
Termék leírása
A, B, C, D E vitamin, kálium, foszfor, magnézium, kalcium, vas, cink, mangán, szilícium, réz, jód.
Miért jó?
A lenmag a legjobb növényi forrása az Omega 3 és Omega 6 zsírsavaknak, amelyek a szervezet számára ideális arányban vannak jelen. Megóvnak a szív és érrendszeri problémáktól, védik az érfalakat és kímélik a szívet. Továbbá kordában tartják a vérnyomást, megelőzik a vérrögök képződését, ezáltal csökkentik a szívinfarktus vagy agyvérzés veszélyét. Megakadályozzák a koleszterin lerakódását, jó hatással vannak az ízületi problémákra is.
Omega 3 (linolénsav) tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében.
Amíg a vitamin és ásványi anyag felszívódása őrölt formájában hatékonyabb, addig az emésztőrendszer karbantartás céljából egészben, naponta bő folyadékkal (a lenmaghoz képest tízszeres mennyiséggel) kúraszerűen ajánlott fogyasztani. Utána is igyunk egész nap bő folyadékot, mert az elégtelen folyadékbevitel akár még súlyosbíthatja is a panaszokat. (Használata nem ajánlott bélelzáródás, illetve a tápcsatorna beszűkülése esetén.)
Magas rosttartalma segíti az emésztést, hozzájárul a méreganyagok ki ürítéséhez a szervezetből, és orvosolja a székrekedést. A lenmag felszínén az emésztés során képződő nyálka serkenti a belek működését, így felgyorsítja az anyagcserét. Kedvelt összetevő a fogyókúrázók étrendjében is, mert tisztítja a bélrendszert, segíti az emésztést és ezáltal gyorsítja a bélmozgást, rostszegény életmód esetén segíti ezt a folyamatot.
Mivel gyorsítja az anyagcserét, a zsírégetés is hatékonyabb tempóra vált, a zsírt energiává alakítja, a benne lévő nyálkaanyag pedig a gyomorba érve megduzzad, ezáltal teltségérzetet ad, csökkenti az étel utáni vágyakozást.
Izomláz és izomfájásra is jó gyógyír, magas fizikai igénybevétel esetén, főleg sportolóknál.
A gyomor, bél vagy nyálkahártya, ízületi és egyéb gyulladásokat de fekélyeket és vesebántalmakat is hatékonyan orvosolhatunk vele.
Kiváló antioxidáns, jó immunrendszer egészítő és védelmet nyújt rákos sejtek kialakulása ellen, főleg prosztata és vastagbélrák ellen.
Felhasználása:
Használhatjuk egészben és finomra vagy durvára darálva, müzlikbe, kefirbe, joghurtba, turmixba, salátákra, szendvicskrémbe, sós sütemények és kenyerek tésztájába vagy a tetejére szórva. Tehetjük akár pizza vagy palacsinta tésztájába is. Keverhetjük, vagy önmagában is használhatjuk panírokba.
+egy5let:
A lenmag bizonyos esetekben alkalmazható a tojás pótlására is: turmixoljunk 1 evőkanál őrölt lenmagot, 3 evőkanál vizet egy percen keresztül, majd hagyjuk állni, míg nyúlós, sűrű anyagot nem kapunk. Panírozáshoz, sütemények tésztájába vagy fasírthoz adva egyaránt alkalmazható.