FB pixel
Kategóriák
Xilit (Nyírfacukor) N&Z 500 g

Xilit (Nyírfacukor) N&Z 500 g

db
- +
1980Ft / db
Egységár: 3960 Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / db
1980Ft
helyszíni átvétel: 2024-06-15, szombat, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-06-18, kedd
Miért jó? A xilit egy természetes cukorpótló, ízre, állagra hasonlít és hasonlóan is viselkedik mint a kristálycukor. Majdnem hogy 1:1 arányban kiváltható vele, természetesen élvezve minden előnyét a hagyományos cukrokkal szemben. Pl.: 40%-kal kevesebb kalóriát, illetve 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor, glikémiás indexe mindössze 7, az emberi szervezetből ...

Termék leírása

 

Miért jó?

A xilit egy természetes cukorpótló, ízre, állagra hasonlít és hasonlóan is viselkedik mint a kristálycukor. Majdnem hogy 1:1 arányban kiváltható vele, természetesen élvezve minden előnyét a hagyományos cukrokkal szemben. Pl.: 40%-kal kevesebb kalóriát, illetve 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor, glikémiás indexe mindössze 7, az emberi szervezetből nem vált ki inzulin választ ezért cukorbetegek is fogyaszthatják . A szájban és a testben lévő baktériumok és gombák nem tudják lebontani, ezért fogszuvasodást sem okoz és Candida diéta esetén is fogyasztható.

A xilit természetes formában is megtalálható a növényekben (főleg gyümölcsökben és zöldségekben) manapság -főleg gazdasági okokból- fából vagy kukoricacsutkából állítják elő ipari méretekben, de gyakorlatilag bármilyen cellulóz tartalmú növényből előállítható lenne.

Több néven is találkozhatunk ezzel a termékkel:.Xilit, Xylitol, nyírfacukor nevekkel futhatunk össze a keresés során, ne ijedjünk meg, mindhárom ugyanaz. Nemzetközi hivatalos megnevezése a xylitol, amit magyar nyelvben xilitnek hívunk, a rejtélyes, mindenkit megkeverő elnevezés a nyírfacukor pedig onnan ered, hogy a kezdetek kezdetén a nyírfa levéből állították elő.

A lakosság 10-15%-a érzékeny a xilitre, túlzott fogyasztása esetén hasmenés jelentkezik. Ilyen esetben érdemes kisadagokkal próbálkozni a szervezetet hozzászoktatni, legtöbb esetben a szervezet hozzá tud szokni és működik!

Összetevők és allergén információk

100% xilitol.

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
240 kcal
1004 kJ
Szénhidrát:
100 g

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
3800Ft
Bezár
0 Ft / db
1980Ft
1980 Ft/db
Egységár: 6600 Ft/liter
db
- +