Xilit (Nyírfacukor) N&Z 1 kg
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
Miért jó? A xilit egy természetes cukorpótló, ízre, állagra hasonlít és hasonlóan is viselkedik mint a kristálycukor. Majdnem hogy 1:1 arányban kiváltható vele, természetesen élvezve minden előnyét a hagyományos cukrokkal szemben. Pl.: 40%-kal kevesebb kalóriát, illetve 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor, glikémiás indexe mindössze 7, az emberi szervezetb...
- +4235
Termék leírása
Miért jó?
A xilit egy természetes cukorpótló, ízre, állagra hasonlít és hasonlóan is viselkedik mint a kristálycukor. Majdnem hogy 1:1 arányban kiváltható vele, természetesen élvezve minden előnyét a hagyományos cukrokkal szemben. Pl.: 40%-kal kevesebb kalóriát, illetve 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor, glikémiás indexe mindössze 7, az emberi szervezetből nem vált ki inzulin választ ezért cukorbetegek is fogyaszthatják . A szájban és a testben lévő baktériumok és gombák nem tudják lebontani, ezért fogszuvasodást sem okoz és Candida diéta esetén is fogyasztható.
A xilit természetes formában is megtalálható a növényekben (főleg gyümölcsökben és zöldségekben) manapság -főleg gazdasági okokból- fából vagy kukoricacsutkából állítják elő ipari méretekben, de gyakorlatilag bármilyen cellulóz tartalmú növényből előállítható lenne.
Több néven is találkozhatunk ezzel a termékkel:.Xilit, Xylitol, nyírfacukor nevekkel futhatunk össze a keresés során, ne ijedjünk meg, mindhárom ugyanaz. Nemzetközi hivatalos megnevezése a xylitol, amit magyar nyelvben xilitnek hívunk, a rejtélyes, mindenkit megkeverő elnevezés a nyírfacukor pedig onnan ered, hogy a kezdetek kezdetén a nyírfa levéből állították elő.
A lakosság 10-15%-a érzékeny a xilitre, túlzott fogyasztása esetén hasmenés jelentkezik. Ilyen esetben érdemes kisadagokkal próbálkozni a szervezetet hozzászoktatni, legtöbb esetben a szervezet hozzá tud szokni és működik!