Wasabis pörkölt földimogyoró
várható kiszállítás: 2024-09-18, szerda
A wasabis földimogyoró egy igazi ínyenc ropogtatni való. A wasabi és a pörkölt földimogyoró párosítása túlzás nélkül telitalálat, ízharmóniája kitünő, roppanóssága pedig egy valódi gasztronómiai élvezetté teszi. Igaz, hogy megosztó termék, célcsoportja főleg a keleti izek kedvelői, náluk viszont könnyen "függőséget" okoz! :-) Tartalmaz: A, B ,C, E vitamin, kalciumban, nátriumban...
- +4235
Termék leírása
A wasabis földimogyoró egy igazi ínyenc ropogtatni való. A wasabi és a pörkölt földimogyoró párosítása túlzás nélkül telitalálat, ízharmóniája kitünő, roppanóssága pedig egy valódi gasztronómiai élvezetté teszi. Igaz, hogy megosztó termék, célcsoportja főleg a keleti izek kedvelői, náluk viszont könnyen "függőséget" okoz! :-)
Tartalmaz:
A, B ,C, E vitamin, kalciumban, nátriumban, magnézium, réz, foszfor, kálium, cinkforrás.
Miért jó?
A földimogyoró vitaminokban gazdag, egészséges táplálék. Olajtartalma magas (40-50%), koleszterin csökkentő hatású. Az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag táplálkozás, pl. földimogyoró fogyasztása is segíthet a szívbetegségek kivédésében.
Csillapítja a vérzést, csökkenti a vérnyomást, és gyógyítja a tüdőt is.
Fehérjetartalma is jelentős, ami a vegetáriánus táplálkozás híveinek nyújthat nagy segítséget.
Értékes összetevője a B-vitamin, az antioxidáns E-vitamin és gyulladáscsökkentő hatása is jelentős.
Magas rosttartalma miatt az emésztés szempontjából is előnyös a fogyasztása, ugyanis erősíti a hasnyálmirigyet, nedvesíti a beleket, fokozza a bélmozgást, valamint kiegyensúlyozza a gyomor működését.
Fontos:
A földimogyoró az egyik leggyakoribb allergén, az arra érzékenyek számára súlyosan allergizáló hatású, légzészavarokat okozhat, sőt, életveszélyes állapotot is előidézhet.
A wasabit, más néven a japán vízitormát már gyógyító tulajdonságai miatt is ősidők óta használják. Kiemelkedő vitamin, ásványanyag és nyomelem tartalma mellett erős antibakteriális, antioxidáns és rákölő hatóanyagokkal rendelkezik, jó gyulladáscsökkentő és csonterősítő is. A wasabiban található vegyületek biocid hatásának köszönhetően az ételmérgezés jó ellenszere is, ezért is fogyasztják pl. a nyers halételek mellé.
A wasabit a japán konyha fő fűszereként is tartják számon, sushi-hoz vagy sasimi-hez kínálják, amit szójaszószban elkeverve, mártogatóként szolgálnak fel.