Vörös lencse
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
Vörös lencse
A vörös lencsének kifejezetten vékony a héja, ezért szigorúan áztatás nélkül kell főzni, és ha nem akarod hogy szétfőjön, figyelni kell rá, hogy amikor már félkészre (roppanósra) főtt, le kell venni a tűzhelyről. Utána még pont annyit puhul magában, hogy teljesen jó is lesz. Persze, a vöröslencse népszerű krémleves készítésére is, ebben az esetben ilyen szempontból nem kell rá figyelni, hisz minél jobban szétfő, annál könnyebben készül el a krémleves, és annál krémesebb is lesz. 🙂
Ízében is eltér a vöröslencse a többi lencsétől, kevésbé karakteres, mint a hagyományos, vagy a puy lencse, jóval selymesebb, lágyabb (semlegesebb) ízű. Élénk vörös színét sajnos a főzés során elveszíti, de mivel nagyon vékony a héja, nagy előnye, hogy áztatás nélkül is 10-15 perc alatt megfő, és könnyen emészthető.
Szereti a keleti fűszereket, mennyei főzeléket vagy krémlevest készíthetsz belőle, de az indiai ételekhez is a legjobb lencsefajta.