FB pixel
Kategóriák
Tálcás datolya 200 g

Tálcás datolya 200 g

db
- +
380Ft / db
Egységár: 1900 Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / db
380Ft
helyszíni átvétel: 2024-12-03, kedd, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-12-05, csütörtök
Tartalmaz: A1­, B1­, B2­, B3­, B5 ­vitamin, magnézium, kálium, vas, kalcium, mangán, réz. Miért jó a datolya? A datolya nagy segítséget nyújthat a bélproblémákban szenvedőknek, enyhíti a szorulásos tüneteket, csökkentheti a hasmenést, kifejezetten jótékonyan hat a bélflóra egészére, segíthet az anyagcsere
zavarában is. Fájdalomcsillapító hatásáról számos hagyományos felhasználás szól,...

Termék leírása

magnlk datTartalmaz:

A1­, B1­, B2­, B3­, B5 ­vitamin, magnézium, kálium, vas, kalcium, mangán, réz.

Miért jó a datolya?

A datolya nagy segítséget nyújthat a bélproblémákban szenvedőknek, enyhíti a szorulásos tüneteket, csökkentheti a hasmenést, kifejezetten jótékonyan hat a bélflóra egészére, segíthet az anyagcsere
zavarában is.

Fájdalomcsillapító hatásáról számos hagyományos felhasználás szól, és néhányan úgy vélik, hogy enyhítheti a másnaposság kellemetlen tüneteit. Egyesek szerint hasonló érzést kelthet, mint amit köhögés elleni szirupok használatakor tapasztalhatunk.

A mérgezéses megbetegedések utáni rehabilitáció egyik fontos eleme, segít az idegrendszer épségének megóvásában is, magas vastartalmának köszönhetően csökkentheti a vashiányt, és ezzel együtt a vérszegénységre is kedvező hatással van.

Stabilizálhatja a vérnyomást, ennek köszönhetően segíthet kiküszöbölni a szív­ és érrendszeri megbetegedések egy jelentős részét.

Réz és kálium tartalma szív és idegcsillapítóul szolgálhat. A kalcium és a magnézium előfordulási aránya a datolyában szinte egyenlő, ez teszi lehetővé, hogy a természetes úton bejutott kalcium felszívódása ideálisan történik. Csontfejlődési zavarokra is segítséget nyújthat a datolya, a benne lévő boron meggátolja a kalcium és a magnézium kioldódását a csontokból, valamint erősíti az izmokat is.

Jó tudni:

A tálcás datolya általában tartalmaz cukrot. Mégis jó tudni, hogy amíg a kandírozott gyümölcsöket cukor hozzáadásával aszalják, addig ezt a fajta datolyát csak a felületén "fényezik" cukormázzal. A különbség, hogy az ilyen formán cukrozott aszalt gyümölcs egyrészt sokkal kevesebb cukrot tartalmaz a kandírozott változatainál, másrészt mivel csak a felületén van cukor, szinte teljesen lemosható.

Fontos tudni: 

A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott!

Felhasználási ötletek:

  • Süteményekhez, gyümölcskenyerekhez, salátákhoz, müzlikhez, való felhasználásukhoz végtelen variáció lehetséges, krémeket, szirupokat, pudingokat és számtalan más tölteléket is készíthetünk belőle.
  • Kiválóan lehet használni a reform konyhában süteményekhez, desszertekhez, édesítésre, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Áztassuk be, és turmixoljuk le. A massza állaga a hozzáadott vízmennyiségtől függ, az intenzitása/édessége az áztatás időtartamának hosszúságával arányosan lágyul.
  • A keleti konyha előszeretettel használja édes és pikáns ételekbe egyaránt, szószokhoz, ragukhoz adják hozzá apróra összedarabolva, de kuszkuszba és rizsbe keverve köretként is nagyon szeretik.
  • Sonkával, baconnel vagy vékony szelet sajtba göngyölve előétel falatkáknak is kínálhatjuk.
  • Meg is tölthetjük a kimagozott datolyákat, (fűszeres) sajttal, zöldségekkel, zöldségkrémekkel, de tölthetjük mascarpone sajttal, marcipánnal, dióval (és más diófélékkel) és még csokoládéval is, különleges desszert falatkákat kapunk belőlük.

 

 

Összetevők és allergén információk

Datolya, glükózszirup, tartósítószer: E202.

A termék származási helye

Tunézia

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
311 kcal
1319 kJ
Zsír:
<0,05 g
- amelyből telített zsírsavak:
<0,01 g
Szénhidrát:
71 g
- amelyből cukrok:
69 g
Fehérje:
2,3 g
Só:
0,02 g

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
5800Ft
5800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
Bezár
0 Ft / kg
5800Ft
5800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
4400Ft
4400 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +