Szűz kókuszolaj Nature Cookta 250 ml
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
A kókuszdió és a belőle készült szűz kókuszolaj rendkívül egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így rendszeres fogyasztása az egészségünket számtalan módon támogatja.
A kókuszdió húsából hidegen préselt eljárással nyerik ki a teljesen tiszta növényi olajat. Az eljárás során csak mechanikai eszközöket használnak, így a kókuszdió szerkezete nem módosul, és a benne lévő értékes tápanyagok megmaradnak. Semmiféle egyéb kezelést nem kap, nem fehérítik, és nem is szagtalanítják, ezért finom kókuszillatú és ízű marad.
A kókuszolaj egészségre gyakorolt hatásai
A kókuszolajban a kókuszdió összes, az egészségünkre gyakorolt pozitív tulajdonsága megtalálható:
- Nagy arányban tartalmaz laurinsavat - ami az anyatej egyik legértékesebb hatóanyaga is -, ezért erős vírus- és baktériumölő tulajdonságokkal bír.
- Rendkívül gyorsan bomlik le és szívódik fel a szervezetünkben, így nem raktározódik el zsírként.
- Értékes zsírsavösszetétele miatt rendszeres használatával növelhető a “jó koleszterin” szint, ami támogatja a szív egészségét, és csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
- Magas az E-vitamin tartalma, bővelkedik magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban.
- Antioxidánsokban is rendkívül gazdag, ezáltal erősíti az immunrendszert.
Kókuszolaj a szépségápolásban
Ha kedveled az illatos szépségápolási szereket - és kedveled a kókuszt is -, akkor a szűz kókuszolajat egyszerűen imádni fogod! Ráadásul ennek az olajnak a nagyon kellemes kókuszos illatát maga a növény természetes illata biztosítja. Próbáld ki te is, hidd el, a bőröd és hajad végtelenül hálás lesz érte.
- Könnyen felszívódik, rugalmassá és hidratálttá teszi a bőrt.
- Az extra száraz bőrt is puhítja és hidratálja.
- Antibakteriális hatású, gyulladt, érzékeny bőrre is jól használható. Ekcémás bőrre kifejezetten ajánlott.
- Hajunkra kenve táplálja, erősíti, egészségessé teszi.
- Hajkondicionálóként is használható, mert képes behatolni a haj szerkezetébe, fényessé és csillogóvá varázsolja azt.
A szűz kókuszolaj konyhai felhasználása
Sokoldalúan felhasználható alapanyag a konyhában, de sütő-főző változatával ellentétben a szűz kókuszolajnál számolni kell intenzív kókuszos illatával és ízével. Rendkívül hőstabil, ami azt jelenti, hogy jól bírja a hosszan és magas hőfokon történő hevítést. Jellemző tulajdonsága, hogy szobahőmérsékleten szilárd és fehér színű - ilyenkor sokan kókuszvajnak vagy kókuszzsírnak is nevezik -, 23-24 fok felett azonban már folyékony, olaj állagú.
Mivel markánsan érezhető rajta a kókusz aromája, a vele készült ételeknek is egzotikus ízvilágot kölcsönöz. Nem véletlenül közkedvelt alapanyag az ázsiai és indiai konyhában - például egy jó curryhez is érdemes szűz kókuszolajat használni. Íze miatt desszertek és sütemények aromás hozzávalójaként is népszerű, turmixok, édes krémek vagy müzlik alapanyagaként szintén istenien működik.