FB pixel
Kategóriák
Szeletelt liofilizált vörös áfonya 500 g (5x100g)
Új

Szeletelt liofilizált vörös áfonya 500 g (5x100g)

db
- +
21900Ft / db
Egységár: 43800 Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / db
21900Ft
helyszíni átvétel: 2025-04-03, csütörtök, 12 órától
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek
A liofilizált vörös áfonya gazdag, intenzív kissé fanyar ízét és fantasztikus aromáját egész évben élvezheted adalékanyagok, tartósítószerek és hozzáadott cukor nélkül - 100%-ban természetes módon. 

Termék leírása

A fagyasztva szárított vörös áfonya tökéletes választás, nemcsak akkor, ha imádod az áfonya ízét, de akkor is, ha rendkívül jótékony tulajdonságai miatt szeretnéd, hogy mindig legyen otthon egy kis vörös áfonya, a kamrád polcain. Állaga kellemesen ropogós, édes-savanykás íze kirobbanó, koncentrált, miközben megőrzi a friss gyümölcs intenzív aromáját. Ráadásul nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is, hiszen a fagyasztva szárítás során a gyümölcs csak a nedvességtartalmát veszíti el, értékes tápanyagai 95-97%-ban megmaradnak. Ezen kívül adalékanyagoktól, tartósítószerektől és hozzáadott cukortól is mentes. További előnye, hogy míg a friss gyümölcsöt viszonylag gyorsan el kell fogyasztani, addig ez a változat hosszan eláll, így bármikor bátran felhasználhatod és élvezheted, ráadásul bárhova magaddal is viheted

A liofilizált vörös áfonya több kiszerelésben is elérhető:

De mi is az a liofilizált gyümölcs?

A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás, egy nagyon kíméletes tartósítási módszer, ami segít hosszan megőrizni a friss gyümölcs minden előnyös tulajdonságát - mindezt úgy, hogy az eljárás során se tartósítószert, se cukrot, se adalékanyagokat vagy mesterséges színezéket nem alkalmaznak. Mi is pontosan a liofilizálás? Lényegében ez az eljárás a gyümölcs víztelenítését jelenti. A feldolgozásra szánt gyümölcsöt rögtön a leszedése után lefagyasztják, majd alacsony nyomáson szárítják, így a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul. 

Mivel a fagyasztva szárított gyümölcs nem tartalmaz vizet, ezért textúrája kellemesen ropogóssá válik.

A liofilizált gyümölcs előnyei:

  • mindig a legérettebb és legzamatosabb állapotában szedik le, ettől lesz igazán ízletes a végeredmény
  • 100% gyümölcstartalmú, és a liofilizálási eljárásnak köszönhetően íze tiszta, koncentrált, és még a friss változatnál is intenzívebb.
  • a kíméletes tartósítási módszernek hála a gyümölcs az értékes összetevőit 95-97%-ban megőrzi, ezért ásványianyag- és vitamintartalma is szinte teljesen megmarad
  • nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, tartósítószert vagy más adalékanyagot
  • nagyon egészséges és számtalan módon felhasználható
  • az év bármely szakaszában beszerezhető, és élvezhető 

Tárolási információ: FONTOS! - hogy a liofilizált termékeket jól záródó zacskóban vagy dobozban tároljuk, mivel csak így őrzik meg hosszú ideig kellemes roppanósságukat. Ha huzamosabb ideig érintkeznek a levegővel, megszívják magukat párával, emiatt megpuhulnak, azaz “gumissá” válnak.

A vörös áfonya egészségügyi előnyei

A vörös áfonya rengeteg egészségügyi előnnyel büszkélkedhet. Magas antioxidáns tartalma révén kiválóan véd a szabad gyökökkel szemben, és segíti a szervezetet a méregtelenítésében. Kiemelkedő vitamintartalma (C-vitamin, A-vitamin) erősíti az immunrendszert, míg rosttartalma támogatja az emésztést és elősegíti az egészséges bélflóra fenntartását.

Mire használd a liofilizált vörös áfonyát?

  • Turmixokba, müzlikbe, granolákba, zabkásákba és smoothie-kba is jól illik, intenzív aromájától mindent sokkal ízesebb - és persze egészségesebb - lesz.
  • Összetörve, darálva pohárkrémekhez, pudingokhoz is adható, de sütemények tésztájába és különböző krémekbe is belekeverheted.
  • Házi készítésű bonbonok, csokoládék fantasztikus összetevője lehet, és még ehető díszítésként is alkalmazhatod.
  • Nyáron isteni gyümölcsös limonádékba, télen pedig a teádat is kellemesen megízesíti.

Tipp: Ha liofilizált vörös áfonyát teszel a müzlidbe vagy granoládba, felöntöd tejjel, joghurttal vagy bármilyen más folyadékkal, majd hagyod puhulni, az áfonya nedvességet szív magába, és állagában kicsit hasonló lesz, mint a friss változat!

Ha a friss vörös áfonya a kedvenced, és még nem próbáltad a liofilizált változatot, akkor itt az ideje, hogy megkóstold! Ha pedig már ismered, ne habozz, tedd a kosárba, hiszen tudod, milyen fantasztikusan finom - és egészséges! 🙂

Összetevők és allergén információk

100 % vörös áfonya

A termék származási helye

Kanada

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
287 kcal
1200 kJ
Zsír:
3,7 g
- amelyből telített zsírsavak:
0,3 g
Szénhidrát:
50,9 g
- amelyből cukrok:
50,6 g
Fehérje:
7,6 g
Só:
0,5 g

Tárolási információ

Száraz hűvös napfénytől védett helyen tartandó

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
2790Ft
2790 Ft/db
Egységár: 55800 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
3990Ft
3990 Ft/db
Egységár: 39900 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
19900Ft
19900 Ft/db
Egységár: 39800 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
19900Ft
19900 Ft/db
Egységár: 39800 Ft/kg
db
- +