FB pixel
Kategóriák
Szeletelt liofilizált eper 500 g (5x100g)
Új

Szeletelt liofilizált eper 500 g (5x100g)

db
- +
17900Ft / db
Egységár: 35800 Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / db
17900Ft
helyszíni átvétel: 2025-04-03, csütörtök, 12 órától
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek
Ha te is azok közé tartozol, akik túl rövidnek érzik az eperszezont, akkor biztosak vagyunk benne, hogy a liofilizált eperért rajongani fogsz! Hihetetlen, de a liofilizált - azaz fagyasztva szárított - eper íze és aromája intenzívebb mint a friss eperé, és további nagy előnye, hogy se hozzáadott cukrot, se mesterséges ízfokozót, se aromát, vagy bármilyen adalékot, tartósítószert nem tartalmaz. Tehát ez a liofilizált eper 100% gyümölcs - természetes, intenzív, tiszta ízzel - kompromisszumok nélkül.

Termék leírása

A teljesen érett, friss zamatos szemekből készített liofilizált eper az év bármely szakában elérhető, és a fagyasztva szárítás (liofilizálás) miatt kifejezetten egészséges. A speciális eljárás során teljesen kivonják belőle a nedvességet, így kellemesen ropogóssá válik, az íze pedig még a friss változatánál is intenzívebb lesz. De a liofilizált eper nem csupán finom, hanem nagyon egészséges is, hiszen közel 100%-ban megőrzi az gyümölcs értékes vitaminjait és ásványianyag-tartalmát.

A liofilizált eper több kiszerelésben is elérhető:

De mi is az a liofilizált gyümölcs?

A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás, egy nagyon kíméletes tartósítási módszer, ami segít hosszan megőrizni a friss gyümölcs minden előnyös tulajdonságát - mindezt úgy, hogy az eljárás során se tartósítószert, se cukrot, se adalékanyagokat vagy mesterséges színezéket nem alkalmaznak.
Mi is pontosan a liofilizálás? Lényegében ez az eljárás a gyümölcs víztelenítését jelenti. A feldolgozásra szánt gyümölcsöt rögtön a leszedése után lefagyasztják, majd alacsony nyomáson szárítják, így a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul. 

Mivel a fagyasztva szárított gyümölcs nem tartalmaz vizet, ezért textúrája kellemesen ropogóssá válik.

A liofilizált gyümölcs előnyei:

  • mindig a legérettebb és legzamatosabb állapotában szedik le, ettől lesz igazán ízletes a végeredmény
  • 100% gyümölcstartalmú, és a liofilizálási eljárásnak köszönhetően íze tiszta, koncentrált, és még a friss változatnál is intenzívebb.
  • a kíméletes tartósítási módszernek hála a gyümölcs az értékes összetevőit 95-97%-ban megőrzi, ezért ásványianyag- és vitamintartalma is szinte teljesen megmarad
  • nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, tartósítószert vagy más adalékanyagot
  • nagyon egészséges és számtalan módon felhasználható
  • az év bármely szakaszában beszerezhető, és élvezhető 

Tárolási információ: FONTOS! - hogy a liofilizált termékeket jól záródó zacskóban vagy dobozban tároljuk, mivel csak így őrzik meg hosszú ideig kellemes roppanósságukat. Ha huzamosabb ideig érintkeznek a levegővel, megszívják magukat párával, emiatt megpuhulnak, azaz “gumissá” válnak.

Az eper egészségügyi előnyei

Az friss eper látványa már önmagában is képes felvidítani a lelkünket, olyan gyönyörű. Egyik érdekessége, hogy ez az egyetlen olyan gyümölcs, ami kívül “viseli” a magjait. De az eper nemcsak szép és különleges, de nagyon egészséges is. Rendkívül magas antioxidáns-forrás, található benne C-vitamin, B6-vitamin, folsav, jód, kálium, mangán és réz. Emellett gazdag rostban, flavonoidokban és fitonutriensekben. Fogyasztásával hozzájárulhatunk szervezetünk egészséges működéséhez valamint immunrendszerünk erősítéséhez is.

Mire használd a liofilizált epret?

A legnehezebb feladat a lioflizált eper kapcsán, hogy ne fald fel az egészet egyszerre. 🙂 Ha ez sikerült, akkor számtalan módon felhasználhatod:

  • Szórd joghurtba, vagy készíts gyümölcsös túrókrémet a segítségével, de a pudingokat is feldobhatod vele.
  • Granolához, müzlihez, turmixhoz vagy smoothie-hoz adva még ízletesebbé és még egészségesebbé teheted őket.
  • Keverd sütemények vagy péksütik tésztájához összetörve, dobd fel vele a poharas desszerteket, vagy bármilyen édes krémet. 
  • Ha otthon készítesz csokit vagy bonbont, ezek ízesítésére is használhatod, mert felejthetetlen összetevője lesz a kézműves édességeknek. Díszítésre is kiválóan alkalmas.
  • Nyáron a jeges limonádéba, télen pedig teába is teheted.

A liofilizált eper hatalmas előnye, hogy hosszan eltartható és könnyen szállítható, így ténylegesen bárhol és bármikor felhasználhatod.

Tipp: Ha liofilizált epret teszel a müzlidbe vagy granoládba, felöntöd tejjel, joghurttal vagy bármilyen más folyadékkal, majd hagyod puhulni, az eper nedvességet szív magába, és állagában kicsit hasonló lesz, mint a friss változat!

Egyszóval a liofilizált eper egészséges, jótékony hatású, édes csemege, ami tényleg mindig és mindenhol a rendelkezésedre áll. Magában is fogyaszthatod, de számtalan ételbe is felhasználhatod. Mondhatjuk azt is, hogy a liofilizált eper maga a csoda: praktikus, íze friss, tiszta és koncentrált, ráadásul mentes minden adaléktól, ezáltal nagyon egészséges és jótékony hatású. 

Összetevők és allergén információk

100 % eper

A termék származási helye

Egyiptom

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
323 kcal
1386 kJ
Zsír:
1,9 g
- amelyből telített zsírsavak:
0,1 g
Szénhidrát:
70 g
- amelyből cukrok:
49,9 g
Fehérje:
7,6 g
Só:
0 g

Tárolási információ

Száraz hűvös napfénytől védett helyen tartandó

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
21900Ft
21900 Ft/db
Egységár: 43800 Ft/kg
db
- +
Bezár
Bezár
0 Ft / db
19900Ft
19900 Ft/db
Egységár: 39800 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
35900Ft