Szeletelt liofilizált eper 20 g
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek
Ha te is azok közé tartozol, akik túl rövidnek érzik az eperszezont, akkor biztosak vagyunk benne, hogy a liofilizált eperért rajongani fogsz! Hihetetlen, de a liofilizált - azaz fagyasztva szárított - eper íze és aromája intenzívebb mint a friss eperé, és további nagy előnye, hogy se hozzáadott cukrot, se mesterséges ízfokozót, se aromát, vagy bármilyen adalékot, tartósítószert nem tartalmaz. Tehát ez a liofilizált eper 100% gyümölcs - természetes, intenzív, tiszta ízzel - kompromisszumok nélkül.
- +4987
Termék leírása
A teljesen érett, friss zamatos szemekből készített liofilizált eper az év bármely szakában elérhető, és a fagyasztva szárítás (liofilizálás) miatt kifejezetten egészséges. A speciális eljárás során teljesen kivonják belőle a nedvességet, így kellemesen ropogóssá válik, az íze pedig még a friss változatánál is intenzívebb lesz. De a liofilizált eper nem csupán finom, hanem nagyon egészséges is, hiszen közel 100%-ban megőrzi az gyümölcs értékes vitaminjait és ásványianyag-tartalmát.
A liofilizált eper több kiszerelésben is elérhető:
- Liofilizált eper 20 g
- Liofilizált eper 50 g
- Liofilizált eper 100 g
- Liofilizált eper 500 g (5 x 100 g)
- Liofilizált eper 1000 g (10 x 100 g)
De mi is az a liofilizált gyümölcs?
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás, egy nagyon kíméletes tartósítási módszer, ami segít hosszan megőrizni a friss gyümölcs minden előnyös tulajdonságát - mindezt úgy, hogy az eljárás során se tartósítószert, se cukrot, se adalékanyagokat vagy mesterséges színezéket nem alkalmaznak.
Mi is pontosan a liofilizálás? Lényegében ez az eljárás a gyümölcs víztelenítését jelenti. A feldolgozásra szánt gyümölcsöt rögtön a leszedése után lefagyasztják, majd alacsony nyomáson szárítják, így a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul.
Mivel a fagyasztva szárított gyümölcs nem tartalmaz vizet, ezért textúrája kellemesen ropogóssá válik.
A liofilizált gyümölcs előnyei:
- mindig a legérettebb és legzamatosabb állapotában szedik le, ettől lesz igazán ízletes a végeredmény
- 100% gyümölcstartalmú, és a liofilizálási eljárásnak köszönhetően íze tiszta, koncentrált, és még a friss változatnál is intenzívebb.
- a kíméletes tartósítási módszernek hála a gyümölcs az értékes összetevőit 95-97%-ban megőrzi, ezért ásványianyag- és vitamintartalma is szinte teljesen megmarad
- nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, tartósítószert vagy más adalékanyagot
- nagyon egészséges és számtalan módon felhasználható
- az év bármely szakaszában beszerezhető, és élvezhető
Tárolási információ: FONTOS! - hogy a liofilizált termékeket jól záródó zacskóban vagy dobozban tároljuk, mivel csak így őrzik meg hosszú ideig kellemes roppanósságukat. Ha huzamosabb ideig érintkeznek a levegővel, megszívják magukat párával, emiatt megpuhulnak, azaz “gumissá” válnak.
Az eper egészségügyi előnyei
Az friss eper látványa már önmagában is képes felvidítani a lelkünket, olyan gyönyörű. Egyik érdekessége, hogy ez az egyetlen olyan gyümölcs, ami kívül “viseli” a magjait. DE az eper nemcsak szép és különleges, de nagyon egészséges is. Rendkívül magas antioxidáns-forrás, található benne C-vitamin, B6-vitamin, folsav, jód, kálium, mangán és réz. Emellett gazdag rostban, flavonoidokban és fitonutriensekben. Fogyasztásával hozzájárulhatunk szervezetünk egészséges működéséhez valamint immunrendszerünk erősítéséhez is.
Mire használd a liofilizált epret?
A legnehezebb feladat a lioflizált eper kapcsán, hogy ne fald fel az egészet egyszerre. 🙂 Ha ez sikerült, akkor számtalan módon felhasználhatod:
- Szórd joghurtba, vagy készíts gyümölcsös túrókrémet a segítségével, de a pudingokat is feldobhatod vele.
- Granolához, müzlihez, turmixhoz vagy smoothie-hoz adva még ízletesebbé és még egészségesebbé teheted őket.
- Keverd sütemények vagy péksütik tésztájához összetörve, dobd fel vele a poharas desszerteket, vagy bármilyen édes krémet.
- Ha otthon készítesz csokit vagy bonbont, ezek ízesítésére is használhatod, mert felejthetetlen összetevője lesz a kézműves édességeknek. Díszítésre is kiválóan alkalmas.
- Nyáron a jeges limonádéba, télen pedig teába is teheted.
A liofilizált eper hatalmas előnye, hogy hosszan eltartható és könnyen szállítható, így ténylegesen bárhol és bármikor felhasználhatod.
Tipp: Ha liofilizált epret teszel a müzlidbe vagy granoládba, felöntöd tejjel, joghurttal vagy bármilyen más folyadékkal, majd hagyod puhulni, az eper nedvességet szív magába, és állagában kicsit hasonló lesz, mint a friss változat!
Egyszóval a liofilizált eper egészséges, jótékony hatású, édes csemege, ami tényleg mindig és mindenhol a rendelkezésedre áll. Magában is fogyaszthatod, de számtalan ételbe is felhasználhatod. Mondhatjuk azt is, hogy a liofilizált eper maga a csoda: praktikus, íze friss, tiszta és koncentrált, ráadásul mentes minden adaléktól, ezáltal nagyon egészséges és jótékony hatású.