Szeletelt liofilizált cseresznye 20 g
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek
- +4987
Termék leírása
A liofilizált cseresznye a legfinomabb, legérettebb szemekből készült magmentes finomság. A liofilizálás tulajdonképpen fagyasztva szárítást jelent, ezzel az eljárással a cseresznye íze még intenzívebb, még erőteljesebb lesz, mint a friss gyümölcsé, ráadásul kellemesen ropogós. Semmilyen tartósítószer, adalékanyag, színezék vagy hozzáadott cukor nem rontja el az élményt, tehát csak a gyümölcs tiszta és természetes íze dominál benne.
A liofilizált cseresznye több kiszerelésben is elérhető:
- Liofilizált cseresznye 20 g
- Liofilizált cseresznye 50 g
- Liofilizált cseresznye 100 g
- Liofilizált cseresznye 500 g (5 x 100 g)
- Liofilizált cseresznye 1000 g (10 x 100 g)
De mi is az a liofilizált gyümölcs?
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás, egy nagyon kíméletes tartósítási módszer, ami segít hosszan megőrizni a friss gyümölcs minden előnyös tulajdonságát - mindezt úgy, hogy az eljárás során se tartósítószert, se cukrot, se adalékanyagokat vagy mesterséges színezéket nem alkalmaznak. Mi is pontosan a liofilizálás? Lényegében ez az eljárás a gyümölcs víztelenítését jelenti. A feldolgozásra szánt gyümölcsöt rögtön a leszedése után lefagyasztják, majd alacsony nyomáson szárítják, így a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul.
Mivel a fagyasztva szárított gyümölcs nem tartalmaz vizet, ezért textúrája kellemesen ropogóssá válik.
A liofilizált gyümölcs előnyei:
- mindig a legérettebb és legzamatosabb állapotában szedik le, ettől lesz igazán ízletes a végeredmény
- 100% gyümölcstartalmú, és a liofilizálási eljárásnak köszönhetően íze tiszta, koncentrált, és még a friss változatnál is intenzívebb.
- a kíméletes tartósítási módszernek hála a gyümölcs az értékes összetevőit 95-97%-ban megőrzi, ezért ásványianyag- és vitamintartalma is szinte teljesen megmarad
- nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, tartósítószert vagy más adalékanyagot
- nagyon egészséges és számtalan módon felhasználható
- az év bármely szakaszában beszerezhető, és élvezhető
Tárolási információ: FONTOS! - hogy a liofilizált termékeket jól záródó zacskóban vagy dobozban tároljuk, mivel csak így őrzik meg hosszú ideig kellemes roppanósságukat. Ha huzamosabb ideig érintkeznek a levegővel, megszívják magukat párával, emiatt megpuhulnak, azaz “gumissá” válnak.
A cseresznye egészségügyi előnyei
A cseresznyét már az ókorban is az istenek eledelének tartották, Japánban pedig a megújulás és a fiatalság szimbóluma. Mindez egyáltalán nem a véletlen műve, hiszen ez az édes, ropogós és lédús gyümölcs tele van értékes vitaminokkal (A-, B-, B2-, B6. valamint C-vitamin is található benne), nyomelemekkel (például káliummal és vassal), ahogyan antioxidánsokkal és gyulladásgátló vegyületekkel is. Mindezeken felül igazi energiabomba, kiváló rostforrás, de még a pihentetőbb alvást is támogatja, hiszen elősegíti a melatonin hormon termelődését. A szívünk egészségére is jótékony hatással van valamint csillapítja a köszvényes és ízületi fájdalmakat.
Mire használd a liofilizált cseresznyét?
Szereted a cseresznyét? És a ropogós és különleges csemegéket? - akkor bármelyik napszakban csemegézheted és szinte bármihez felhasználhatod ezt a liofilizált finomságot.
- A legegyszerűbb felhasználása: nassold magában ezt a különleges és egészséges csemegét.
- Dobd bele joghurtba, turmixba, smoothie-ba vagy akár gyümölcslevesbe, ezzel tovább színesítve és ízesítve ételeidet.
- Granolába és müzlibe is nagyon ajánljuk.
- Összetörve gyúrd bele sütemények, péksütemények tésztájába, az itt-ott felbukkanó zamatos és aromás cseresznyedarabok miatt izgalmas finomságokat lehet vele alkotni.
- Jól passzol krémekbe vagy pudingokba is.
- Ha kézműves csokit, bonbont esetleg szaloncukrot készítesz, tökéletesen belepasszol a liofilizált cseresznye, hiszen telt, intenzív íze különösen jól áll az édességeknek.
- Nyáron a jeges-szódás limonádét varázsolhatod kirobbanóan gyümölcsössé, télen pedig a teádat "fűszerezheted" vele.
Tipp: Ha liofilizált cseresznyét teszel a müzlidbe vagy granoládba, felöntöd tejjel, joghurttal vagy bármilyen más folyadékkal, majd hagyod puhulni, a cseresznye nedvességet szív magába, és állagában kicsit hasonló lesz, mint a friss változat!
A liofilizált cseresznye egy egész évben élvezhető, fantasztikusan cseresznyés ízélmény, amelyet bárhol, bármikor elnasizhatsz. Nem nyomódik össze, nem folyik szét, így magaddal viheted a munkába, kirándulásra vagy beteheted a gyermeked uzsonnásdobozába is. Aromás, édes finomság, ami ráadásul tele van energiával, vitaminokkal, ráadásul ropog, akárcsak a friss változat - igaz, kicsit másképp. 🙂 Merülj el te is a nyár ízében, akár télen is - válaszd a “mindenmentes” liofilizált cseresznyét!