Szarvasgombás extraszűz olívaolaj Pietro Coricelli 250 ml
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
A Pietro Coricelli egy 80 éve működő olasz családi vállalkozás, Európa egyik meghatározó olívaolajjal foglalkozó cége, amely értékes hagyományokon alapuló szaktudással rendelkezik.
Ha a szarvasgombát és az extra szűz olívaolajat külön-külön is szereted, akkor ezt a nem mindennapi olajat neked készítették! 🙂 Ebben az ínycsiklandó finomságban a két kedvenc alapanyagod tökéletes harmóniát alkot: a Pietro Cirricelli extra szűz olívaolaj kellemes, lágyabb ízvilága, és a szarvasgomba semmihez sem hasonlítható különleges aromája olyan fantasztikus ízzel és életérzéssel ajándékoz meg, mint amilyen maga az olasz konyha!
Ez a szarvasgombás extra szűz olívaolaj azonban nem csak finom, hanem - az extra szűz olívaolaj révén - nagyon egészséges is. E-vitaminban gazdag, tele van antioxidánsokkal, szabályozza a vércukorszintet, és jótékonyan hat a szívre, az érrendszerre valamint a koleszterinszintre. Sőt, gyulladáscsökkentő és vérnyomás szabályozó tulajdonsággal is rendelkezik.
Mire használhatod a szarvasgombás extraszűz olívaolajat?
A szarvasgombás olívaolajat elsősorban ízesítésre, fűszerezésre érdemes használni, hiszen akár teljesen új karaktert is adhat az ételeknek. Markáns zamata kulináris élménnyé varázsolja még a legegyszerűbb pirítós kenyeret is!
TIPP: Hogy valódi ízei érvényesüljenek, utólag add az ételekhez. Ezzel egyrészt megőrzöd eredeti aromáját, másrészt az extra szűz olívaolajnak alacsony az égési pontja, ráadásul hő hatására veszít értékes hatóanyagaiból is, ezért javasoljuk, hogy hidegen használd.
Mihez érdemes használnod?
- Sült és párolt húsokhoz, halakhoz - utólagos ízesítésként.
- Tésztaételekhez és pizzákhoz is tökéletesen passzol.
- Zöldségekre, salátákra locsolva.
- Öntetekhez és szószokhoz is adhatjuk.
- Bruschettára vagy puha kenyérre is csepegtethetjük.
- Krémleveseket is ízesíthetünk vele.
- A zöldségkrémeket is feldobhatjuk egy kis fűszeres olajjal.
- Rizottók és egyéb köretek ízesítésére is kiválóan alkalmas.
Az ízesített extra szűz olívaolajak
Az extra szűz olívaolajak kíméletes eljárással készülnek, aminek köszönhetően megőrzik az olívabogyó minden értékes összetevőjét. Az első sajtolásból kinyert olajat nevezzük extra szűznek, ez a legjobb minőségű, legtisztább és legmagasabb tápértékkel rendelkező olívaolaj. Teljesen mechanikusan préselik - hidegen sajtolási eljárással -, amely során csak és kizárólag az olajbogyóból kinyert értékes olajat ülepítik. A teljesen tiszta olaj mentes mindenféle vegyi vagy kémiai anyagtól, így megőrzi az olajbogyó hihetetlenül gazdag beltartalmi értékeit, ezzel támogatva egészségünket. Ezeket a kiváló minőségű olajakat ezután bátran lehet ízesíteni, ha úgy tetszik fűszerezni - így lesz belőlük ízesített extra szűz olívaolaj. Az így előállított különleges ízvilágú olajokkal pedig akár az egyszerű fogásokat, akár az étekölteményeket is tovább finomíthatjuk.