Sós pörkölt héjas pisztácia
várható kiszállítás: 2024-12-18, szerda
Tartalmaz: A, B1, B6, E vitamin, kalcium, vas, magnézium, réz, kálium, mangán, cink, szelénrezet, mangánt, káliumot, foszfor. Miért jó? A pisztácia egyedülállóan értékes kombinációja több tápanyagnak, bővelkedik ásványokban és vitaminokban. Különösen gazdag és bő forrása az antioxidánsoknak, többek között A és E vitamin valamint lutein tartalma kiemelkedő. Ezek azok az anyagok...
- +4805
Termék leírása
A, B1, B6, E vitamin, kalcium, vas, magnézium, réz, kálium, mangán, cink, szelénrezet, mangánt, káliumot, foszfor.
Miért jó?
A pisztácia egyedülállóan értékes kombinációja több tápanyagnak, bővelkedik ásványokban és vitaminokban.
Különösen gazdag és bő forrása az antioxidánsoknak, többek között A és E vitamin valamint lutein tartalma kiemelkedő. Ezek azok az anyagok, amik erősítik az immunrendszert, megelőzik a test sejtjeinek károsodását, védenek a fertőzések ellen és fontos szerepet játszanak a szervezet anyacsere folyamatában. Ha a szervezet antioxidáns szintje magas, a sejtek elhalása és a rák kialakulásának esélye is csökken.
Fehérjében is gazdag, mely a test felépítésében is segít, B6 vitamintartalma pedig segíti a fehérje anyagcserét és felszívódást.
Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban (főleg omega3 és 6ban) gazdag, amelyek hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez, fenntartják az egészséges vérképet, segítenek megelőzni a koszorúér megbetegedését és a szívinfarktust, csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.
Több kutatás eredménye megerősítette, hogy a pisztácia férfiaknak kifejezetten ajánlható, mivel fogyasztása segít védelmet nyújtani a rosszindulatú prosztata daganatokkal szemben.
A pisztácia nagyon gazdag káliumban, ami a szervezet folyadék háztartását segíti egyensúlyban tartani.
Foszfor tartalma elősegíti a csontok és fogak védelmét, a magnéziumnak fontos szerepe van a szervezet energia átalakításában.
Felhasználási ötletek:
A pisztácia bontogatása egyfajta "szotyizós" élményt is nyújt, és segíthet a fogyasztási mennyiség mérték tartásában is :-). Nagyon finom önmagában is, de bor és sörkorcsolyaként is nagy kedvenc, általában sós, pörkölt változata a népszerűbb.
Fontos:
Frissességét, ropogóságát száraz és hűvös helyen tartja meg. Melegben és/vagy párás levegőben tárolva a só és a kinyílt csonthéja miatt elveszíti a ropogóságát, ami nélkül már nem lesz az igazi…
Érdekességek:
A legenda szerint az indiai mogul császárok asztalára szánt csirkéket levágás előtt néhány hétig pisztáciával kellett hizlalni, hogy a húsuk különlegesen finom ízt kapjon tőle.