Sós pörkölt földimogyoró
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
Tartalma
A, B ,C, E vitamin, kalciumban, nátriumban, magnézium, réz, foszfor, kálium, cinkforrás.
Miért jó?
A földimogyoró vitaminokban gazdag, egészséges táplálék. Olajtartalma magas (40-50%), koleszterin csökkentő hatású. Az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag táplálkozás, pl. földimogyoró fogyasztása is segíthet a szívbetegségek kivédésében.
Csillapítja a vérzést, csökkenti a vérnyomást, és gyógyítja a tüdőt is.
Fehérjetartalma is jelentős, ami a vegetáriánus táplálkozás híveinek nyújthat nagy segítséget.
Értékes összetevője a B-vitamin, az antioxidáns E-vitamin és gyulladáscsökkentő hatása is jelentős.
Magas rosttartalma miatt az emésztés szempontjából is előnyös a fogyasztása, ugyanis erősíti a hasnyálmirigyet, nedvesíti a beleket, fokozza a bélmozgást, valamint kiegyensúlyozza a gyomor működését.
Fontos:
A földimogyoró az egyik leggyakoribb allergén, az arra érzékenyek számára súlyosan allergizáló hatású, légzészavarokat okozhat, sőt, életveszélyes állapotot is előidézhet.
Felhasználása:
A sós földimogyoró egy kedvelt rágcsálnivaló, sör és borkorcsolyaként is nagyon népszerű.
Használhatjuk még keleti ételekhez, rizshez, tésztához, zöldségekhez és húsokhoz is. Tehetjük sós sütikhez, és mogyoró krémet is készíthetünk belőle.
Érdekesség:
Az amerikaiak a polgárháború idején kezdték el nagyra értékelni a mogyoró illetve a mogyoróvaj értékes tulajdonságait, mivel a katonák tápláló, energiában gazdag táplálékhoz jutottak általa. Máig nagy becsben tartják ezt a növényt, hatalmas ültetvényeken termesztik az USA-ban, és ez a tevékenység annyira köztiszteletben áll, hogy két elnök is kikerült a mogyorótermesztő farmerek közül (Jefferson és Carter)
Összetevők és allergén információk
(napraforgó, pálma, repce), só.