Zöldsaláta sok maggal - Magosboltos módra
Mi lehetne jobb nyáron, mint egy friss, ropogós zöldség saláta, zamatos paradicsommal és uborkával, egy kis feta sajttal és sok-sok pirított maggal. Egy könnyű olívaolajos dresszinggel, nem csak köretként, de akár főételként is megállja a helyét. Egyszerű, könnyű, és 20 perc alatt elkészül.
A vegyes zöldségsaláta mellé mindig inkább olajos dresszinget készítek, mint joghurtost, vagy majonézest, mert a zöldfűszerek jól kiegészítik a növényeket, és nem nyomják el az ízeket.
A magvak – amellett, hogy nagyon finomak – plusz textúrát adnak, és tovább gazdagítják a salátánkat. Semmiképpen ne felejtsd el megpirítani őket, hogy az illóolajok még jobban érvényesülhessenek. Ehhez nincs másra szükséged, csak egy száraz serpenyőre, és némi türelemre. Mivel a különböző magvaknak különböző időre van szüksége, érdemes őket külön pirítani. Ez elsőre sziszifuszinak tűnhet, de gyorsan megleszel vele.
Elkészítés:
- A salátát tépkedd kisebb darabokra, a paradicsomokat felezd el. Az uborkát szeleteld fél-karikára, a hagymát vékony szeletekre. Forgasd össze, és szórd hozzá a fetakockákat is.
- Locsold meg a dresszinggel, és szórd meg bőségesen a magvakkal.
- Tálald azonnal köretként, vagy önállóan, akár egy szelet pirított kenyérrel, könnyű ebédre is jól működik.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók a salátához:
- Lollo, vagyis fodros levelű fejessaláta
- sárga és piros koktélparadicsom
- lilahagyma
- kígyóuborka
- feta – apró kockára vágva, hogy minden falatba jusson belőle
- fenyőmag
- tökmag
- napraforgó
- fekete szezámmag
- pekándió
- Hozzávalók a dresszinghez
- 50 ml olívaolaj
- ½ tk szárított bazsalikom
- ½ tk szárított oregánó
- 25 ml fehérborecet
- 1 ek juharszirup vagy méz
- só, bors