Zöldfűszeres pörkölt magvak
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Gyorsan elkészül, nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon veszélyes... mert abbahagyhatatlan! Mert, jahh, csak még egy szem kesudió, áhh, a mandula milyen lehet, megkóstolom… Hmmm, de akkor a pekándiót sem hagyom ki, uhh, van makadám is - és már csak azt veszed észre, hogy elkóstolgattad a tál felét
A variációk száma számtalan, csak a fantázia és az ízlés szab határt, milyen fűszereket és milyen variációban használsz fel. Ez most egy zöldfűszeres változat, az elkészítése pedig nagyon egyszerű: csak keverd el a fűszereket, forgasd bele a magvakat, és süsd ropogósra.
Elkészítés:
- Az olívaolajat és a fűszereket keverd el, és forgasd össze a magokkal. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, egy sorban. Tedd be a sütőbe 120 fokos, légkeveréses fokozatra.
- 25-30 perc alatt süsd ropogósra, miközben sül többször forgasd át egy lapáttal, hogy egyenletesen piruljon.
- Hagyd kihűlni, és már csemegézheted is.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 300 g vegyes olajosmag (mandula, mogyoró, kesudió, paradió, pekándió, makadámdió)
- 1/2 tk só (ízlés szerint)
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk hagymapor
- 1 tk szárított kapor
- 1 tk rozmaring
- 1/2 tk füstölt paprika
- 2 tk olívaolaj
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár