Trópusi mangós banán fagyi
Desszert reggelire? Nanáá! 🙂
A nice cream - vagyis a krémes banánfagyi - magában is jó választás, de ha még egy kis mangóval vagy ananásszal is feldobod, akkor igazán pöpec kis reggelit vagy könnyű desszertet dobhatsz össze néhány perc alatt.
Persze némi előkészületet igényel: a banánt és a mangót (vagy ananászt) is meg kell tisztítanod, felkockáznod, és le kell fagyasztanod előre, de utána már megy, mint a karikacsapás. Ha nem reggelire szánod, hanem fagyi gombócokat szeretnél belőle készíteni, (én most ezt tettem) akkor turmixolás után mindenképpen tedd vissza a fagyasztóba néhány órára, hogy csinos golyókat formázhass belőle.
Elkészítés:
- A banánt karikázd fel és a többi hozzávalóval együtt tedd a turmiuxgépbe vagy az aprítóba. 1 perc alatt daráld krémesre. Közben néhányszor egy lapáttal töröld körbe a gép falát, hogy az oldalán se maradjon gyümölcs.
- Tedd egy olyan edénybe, amit utána néhány órára betszel a fagyasztóba. Majd kanalazd kistálkába, vagy gombócozd tölcsérbe, szórd meg granolával, és néhány kocka friss mangóval vagy friss ananászkockával. Tálald azonnal. 😋
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 1 db érett fagyasztott banán
- 1 db érett fagyasztott mangó (vagy kb. ¼ ananász)
- 50 ml kókusztejszín
- juharszirup vagy méz ízlés szerint
- a tetejére: granola, friss mangó vagy friss ananász