Török bulgur piláf
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 2
A török bulgur piláf, vagy ahogy a törökök hívják: bulgur pilavi klasszikus, kiadós, egészséges és könnyen elkészíthető egytálétel. Fogyasztható önmagában, fűszeres joghurttal, de készülhet akár köretként is, grillezett húsok mellé.
A bulgur piláfhoz mindössze néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükséged: bulgurra, paradicsomra, paprikára, hagymára, fokhagymára, és paradicsompürére.
Elkészítés:
- A bulgurt öblítsd le, és tedd félre. A hagymát aprítsd finomra és párold üvegesre az olívaolajon. Add hozzá az összenyomott fokhagymát is, és pirítsd 1 percet. Tedd hozzá a kockára vágott paprikát. Adj neki néhány percet, hogy megpuhuljon, majd add hozzá a paradicsomot is. Az utóbbit villával nyomd össze, és főzd az egészet 2-3 percig.
- Jöhet bele a paradicsompüré, sózd borsozd, alaposan keverd el. Végül a lecsepegtetett bulgurt is add hozzá. Öntsd fel a vízzel, és letakarva főzd puhára. Vedd le a tűzhelyről, és további 10 percet még hagyd a gőzben.
- Közben keverd el a joghurtos öntet hozzávalóit, és kész az önteted :)
- Tálald önálló fogásként, de akár grillezett csirke vagy saslik mellé is jól illik.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók 2 személyre:
- 200 g bulgur
- 500 ml víz (vagy zöldségalaplé)
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db zöldpaprika
- ½ doboz egész paradicsom konzerv (vagy 3 szem húsos paradicsom)
- 1 ek paradicsompüré
- ½ tk só
- ¼ tk bors
- A joghurthoz:
- 150 ml natur görög joghurt
- 3-4 ek menta finomra vágva
- ½ citrom leve
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár