FB pixel
Kategóriák

Sült karfiol rukkolával, bulgurral és csicseriborsóval

Elkészítési idő: 45 perc  
Sütési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

Könnyű és friss egytálétel, fűszeres csicseriborsóval, karfiollal, bulgurral és rukkola salátával. Bár elsőre talán furcsának tűnhet a friss rukkola a meleg alapanyagokkal, de adj neki egy esélyt, mert meglátod hogy milyen klasszúl kiegészítik egymást.

Ezt az egyébként egyszerű, húsmentes ételt hihetetlenül feldobja a ropogósra sült csicseriborsó. Ha ízlett, érdemes akár magában is készíteni, fűszeres nassolnivalónak. ITT több változatot is találsz.

Sült karfiol rukkolával, bulgurral és csicseriborsóval

Elkészítés:

  1. A karfiolt szedd rózsáira, a csicseriborsót öblítsd le, és a héjat is távolítsd el. A fűszereket keverd el, forgasd bele, majd locsold meg az olívaolajjal. Tedd sűtőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc alatt süsd meg.
  2. Közben a bulgurt mosd át. A finomra vágott hagymát dinszteld meg az olajon, majd a fokhagymát is pirítsd illatosra. Tedd hozzá a bulgurt, öntsd fel a zöldségalaplével. Sózd, borsozd, és főzd puhára.
  3. Az öntet hozzávalóit keverd el.
  4. Végül tálald: tégy alulra 2 marék rukkolát, arra a bulgurt, végül halmozz rá a sült karfiolból és a csicseriből. Tálald azonnal, a joghurtos szósz társaságában.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
980Ft
980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
580Ft
580 Ft/db
Egységár: 2415 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
4490Ft
4490 Ft/db
Egységár: 8980 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
1280Ft
1280 Ft/db
Egységár: 12800 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
790Ft
790 Ft/db
Egységár: 19750 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
690Ft
690 Ft/db
Egységár: 17250 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
760Ft