Sült karfiol rukkolával, bulgurral és csicseriborsóval
Elkészítési idő: 45 perc
Sütési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 2
Könnyű és friss egytálétel, fűszeres csicseriborsóval, karfiollal, bulgurral és rukkola salátával. Bár elsőre talán furcsának tűnhet a friss rukkola a meleg alapanyagokkal, de adj neki egy esélyt, mert meglátod hogy milyen klasszúl kiegészítik egymást.
Ezt az egyébként egyszerű, húsmentes ételt hihetetlenül feldobja a ropogósra sült csicseriborsó. Ha ízlett, érdemes akár magában is készíteni, fűszeres nassolnivalónak. ITT több változatot is találsz.
Elkészítés:
- A karfiolt szedd rózsáira, a csicseriborsót öblítsd le, és a héjat is távolítsd el. A fűszereket keverd el, forgasd bele, majd locsold meg az olívaolajjal. Tedd sűtőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc alatt süsd meg.
- Közben a bulgurt mosd át. A finomra vágott hagymát dinszteld meg az olajon, majd a fokhagymát is pirítsd illatosra. Tedd hozzá a bulgurt, öntsd fel a zöldségalaplével. Sózd, borsozd, és főzd puhára.
- Az öntet hozzávalóit keverd el.
- Végül tálald: tégy alulra 2 marék rukkolát, arra a bulgurt, végül halmozz rá a sült karfiolból és a csicseriből. Tálald azonnal, a joghurtos szósz társaságában.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 1 kis fej karfiol
- 1 doboz csicseriborsó
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek pirospaprika
- 2 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk chili por
- ½ tk őrölt bors
- 1 tk só
- A bulgurhoz:
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g bulgur
- 500 ml zöldségalaplé
- só, bors
- Az öntethez:
- 120 ml joghurt
- 2 ek metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve vagy 2 ek citromlé
- tálaláshoz: rukkola
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár