Spenótos, aszalt paradicsomos hajdina rántott sajttal
A spenótos, aszalt paradicsomos hajdina rántott sajttal egy igazán különleges, ízletes és tápláló étel. A hajdina, mint gluténmentes gabona, nemcsak egészséges, de sokféleképpen variálható is, így remek alapanyagként szolgál. Az aszalt paradicsom gazdag, különleges ízt ad, míg a friss spenót nemcsak színében, de ízében is feldobja az ételt.
Persze a rántott sajtot mindig sokkal egyszerűbb zacskós-fagyasztottból készíteni, csak sajnos nem túl jó… 😜 Cserébe, ha rászánsz durván 10 percet, otthon is könnyen elkészítheted. Hidd el, sokkal finomabb lesz, mint a bolti változat. Én most kifejezetten sütni való sajtot vettem, de ha épp csak trappista van otthon, az is tökéletes.
Elkészítés:
- A sajtot szeleteld ujjnyi vastagra. Forgasd meg lisztben, tojásban, zsemlemorzsában. Majd újra tojásban és zsemlemorzsában. Figyelj, hogy mindenhol beborítsa a panír, és lehetőleg ne szúrd bele a villát. Amíg elkészíted a köretet, a bepanírozott szeleteket dobd be a hűtőbe.
- A hajdinát öblítsd át, és dupla mennyiségű vízben kb. 8 perc alatt főzd puhára. Letakarva hagyd állni további 10 percet.
- Az aszalt parit enyhén darabold fel, és 2 ek olajjal együtt tedd serpenyőbe. 2-3 perc alatt piríts meg, majd add hozzá a finomra vágott fokhagymát. Kanalazd hozzá a főtt hajdinát, majd forgasd hozzá a spenótot és a bazsalikomot is. Sózd, borsozd, és adj neki további 1-2 percet, amíg a spenót megfonnyad. Takard le, amíg a sajt elkészül.
- A sajtot forró olajban, oldalanként 2-2 perc alatt pirítsd meg, és tálald azonnal az aszalt paradicsomos hajdinával.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 120 g pörkölt hajdina
- 10-12 szelet aszalt paradicsom + az olaja
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 marék spenót
- só, bors
- ½ tk bazsalikom vagy 6-7 levél friss