FB pixel
Kategóriák

Pisztáciás sajttorta

Elkészítési idő: 45 perc (5-6 óra hűtés)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: 18 centis  

Fura egy sütemény ez a sajttorta, mert valaki vagy nagyon szereti, vagy aki nagyon nem, és van aki meg sem kóstolja, mert jesszus, sajttorta…mennyire furán hangzik… Igen, így utólag magam sem értem, anno mire gondoltam 😛, mert évekig én is az utolsó véleményt osztottam, és még csak rápróbálni sem voltam hajlandó a sajttortára. Aztán egyszer csak mégis, és abban a pillanatban át is kerültem a az első csapatba. Férj azóta is inkább tartózkodik tőle, de azért ezzel a pisztáciás változattal még őt is sikerült levenni a lábáról. 😉

A legjobb, amikor egy desszert nem csak finom – méghogy finom, isteniii 😋… - de nincs vele sok munka sem, és kevés alapanyag kell hozzá. Ez a pisztáciás sajttorta pedig pont ilyen: lágy, krémes, dekadens darab, és igen, jól gondolod…millió kalória. 😛 De az utóbbit most engedd is el, mert annyira finom, hogy kár ezzel stresszelned magad. 😉

Szóval sajttorta - pofonegyszerű elkészíteni, és szerintem 2 titka van:

Jahh, és a legfontosabb: légy türelmes. Mivel a krém semmilyen „szilárdító” hozzávalót nem tartalmaz (vagyis sem zselatin, sem semmi más hasonló nincs benne) ezért időre van szüksége, hogy a krémsajt és a tejszín megszilárduljon. Vagyis 5-6 óra pihenőt mindenképpen adj neki, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted.

Ez egy sütés nélküli változat, kekszes-pisztáciás alappal, krémes töltelékkel, a tetején őrölt pisztáciával, és nagyobb pisztácia darabokkal – hidd el, a siker garantált! 😉

Pisztáciás sajttorta

Elkészítés:

  1. Az összes pisztáciát (vagyis ami az alapba, és a tetejére is kell) tedd száraz serpenyőbe, és nagyon alacsony fokozaton pirítsd meg. Hagyd kihűlni.
  2. A vajat olvaszd fel.
  3. Készítsd el a kekszes alapot: a kekszet és a pisztáciát tedd késes aprítóba, és daráld morzsásra. Add hozzá az olvasztott vajat, és járasd tovább a gépet. Ha nagyon száraznak látod, néhány csepp vízzel segíts rajta. Ha már össze tudod nyomni a „tésztát”, jó is lesz.
  4. A tortaformát béleld ki sütőpapírral (így könnyebb lesz majd kiszedni, a krém nem ragad a forma falához), és béleld ki a kekszmorzsával. Nem kell, hogy a keksz egyenletesen a tetejéig érjen, csak amolyan rusztikusan. 😉 Tedd hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
  5. Ehhez tedd tálba a hideg tejszínt, és a pisztácia krémet, és robotgéppel keverd csomómentesre. Majd add hozzá a mascarponét, és a porcukrot, és keverd addig, amíg a tál szélén sűrű, lágy hullámok nem képződnek. A krémet simítsd a kekszes alapra, és egy éjszakára tedd hűtőbe.
  6. A maradék pisztácia felét őrölt finomra, és szórd meg vele a torta tetejét. A másik felét aprítsd nagyobb darabokra, morzsold körben a tetejére, és már szeletelheted is.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók az alaphoz:

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
16800Ft
16800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
4780Ft
4780 Ft/db
Egységár: 26556 Ft/kg
db
- +