Pezsgős fehércsokis málnás kekszgolyó
Ha a Valentín nap, vagy csak egy sima, szerda délután alkalmából lepnéd meg a számodra kedveset – legyen ez akár saját magad – készítsd el ezeket a pezsgős kekszgolyókat, liofilizált málnával, vagy fehércsokival. A fagyasztva szárított gyümölcs nem csak csodaszép, hiszen megőrzi eredeti színét, hanem igazi ízbomba is, emellett a vitamintartalmát is megőrzi. Vagyis tulajdonképpen ez egy nagyon egészséges desszert 😉
A hagyományos pezsgő helyett az alkoholmentes (nem, semmiképpen nem a gyerekpezsgő) is tökéletes választás. Nálam is abból készült, hogy csemete is ehessen belőle 🙂
Tudom, hogy elsőre furán hangzik a pezsgő mennyisége grammban megadva, de sokkal egyszerűbb így, mint milliliterben kimérni a habzó pezsgőt.
Elkészítés:
- A kekszet késes aprítóban daráld finomra. A fehér csokit olvaszd fel, és add a kekszmorzsához. Végül a pezsgőt is keverd hozzá. Gyúrd össze, ha nagyon száraz, egy kevés pezsgővel lazíts rajta. Készíts belőle kisebb diónyi golyókat.
- A liofilizált málnát kávédarálóban őröld finomra, és forgasd bele a golyókat. (Szerintem ehhez a recepthez a málna illik a legjobban, de bármilyen más liofilizált gyümölcsöt használhatsz helyette ami tetszik neked.) Ha csokival vonod be, akkor a golyókat kb. 30 percre tedd a hűtőbe.
- Olvaszd fel a csoki felét, majd keverd hozzá a másik felét is. Ha elolvad a második adag is, picit tedd vissza a gőz fölé, vagy a mikróba, hogy kicsit folyósabb legyen, majd vond be a golyókat.
- Szedd sütőpapírra és 1-2 órára tedd vissza a hűtőbe.
Jó étvágyat!
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók kb. 22-25 darabhoz:
- 200 g omlós vajas keksz
- 100 g fehércsoki
- kb. 80 g pezsgő
- kb. 20 g liofilizált málna
- kb. 100 g fehércsoki