Paradicsom saláta tökmagolajjal és pirított tökmaggal
Elkészítési idő: 20 perc (1 óra hűtés)
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 4
Egy régi kedvenc nyári salátánk 🙂 (Megkértük Beát, a gasztrobloggerünket, hogy fotózza nekünk újra)
Elkészítése gyors és egyszerű, mégsem mondanánk átlagosnak. (Paradicsom és tökmag kedvelőknek kötelező kipróbálni 🙂)
Elkészítés:
- A paradicsomokat és a hagymát egészben felszeleteljük, ráttépkedjük a bazsalikomot, és egy tálba tesszük. Meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. (Ha közben még párszor összeforgatjuk, segítjük még jobban összeérni az ízeket)
- Tálaláskor meglocsoljuk egy kis tökmagolajjal (a hagyományos Őrségi tökmagolajunk valami isteni!), megszórjuk a pirított tökmaggal, és szedünk mellé egy jó adag grillezett húskupacot 🙂 ...mert hogy nagyon passzol ehhez a salátához 🙂 De önmagában fogyasztva is értékelhető az élvezeti értéke 🙂
Bea is csinált egy változatot
Ő színes paradicsomokkal készítette, és tett még bele mozzarellát is. 🙂
Jó étvágyat! ☺️
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 5-6 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 8-10 friss bazsalikom levél
- 5 dkg pirított tökmag
- ízlés szerint tökmagolaj
- ízlés szerint balzsamecet
- só, bors
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
0 Ft / db
2980Ft
Bezár
0 Ft / db
1080Ft
Bezár