Paradicsom saláta tökmagolajjal és pirított tökmaggal
Elkészítési idő: 20 perc (1 óra hűtés)
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 4
Egy régi kedvenc nyári salátánk :) (megkértük Beát, a gasztrobloggerünket, hogy fotózza nekünk újra :) )
Elkészítése gyors és egyszerű, mégsem mondanánk átlagosnak. (Paradicsom és tökmag kedvelőknek kötelező kipróbálni :-) )
Elkészítés:
- A paradicsomokat és a hagymát egészben felszeleteljük, ráttépkedjük a bazsalikomot, és egy tálba tesszük. Meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. (Ha közben még párszor összeforgatjuk, segítjük még jobban összeérni az ízeket)
- Tálaláskor meglocsoljuk egy kis tökmagolajjal (a hagyományos Őrségi tökmagolajunk valami isteni!!!), megszórjuk a pirított tökmaggal, és szedünk mellé egy jó adag grillezett húskupacot :-) ...mert hogy nagyon passzol ehhez a salátához :-) De önmagában fogyasztva is értékelhető az élvezeti értéke :-)
Bea is csinált egy változatot :)
Ő színes paradicsomokkal készítette, és tett még bele mozzarella sajtot is.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 5-6 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 8-10 friss bazsalikom levél
- 5 dkg pirított tökmag
- ízlés szerint tökmagolaj
- ízlés szerint balzsamecet
- só, bors
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
0 Ft / db
2980Ft
Bezár
0 Ft / db
1080Ft
Bezár