Pálmalevél sütemény liofilizált málnával
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 15 perc
Nehézségi szint: Könnyű
A pálmalevél süti, vagy eredeti nevén Palmier az egyik legegyszerűbb francia süti. Nincs másra szükség, mint leveles tésztára – ha elég motivált vagy, természetesen a házi a legjobb 😉 – cukorral, és esetünkben némi porrá őrölt liofilizált málnára vagy eperre.
A cukor finoman karamellizálódik, a tészta ropogósra sül, a liofilizált gyümölcs pedig igazi ízbombává varázsol minden falatot.
Elkészítés:
- A málnát (vagy epret) kávédarálóban őröld finomra. Tedd félre.
- A tésztát vedd ki a hűtőből, és hagy néhány percig hagyd állni, hogy ne törjön. Tekerd ki, és az egyik oldalát szórd meg egyenletesen 2-2,5 ek cukorral. Nyújtófával óvatosan menj át rajta néhányszor. Így egyrészt picit megnyújtod a tésztát, másreszt belenyomkodod a cukrot.
- Fordítsd meg, és ezt az oldalt is szórd meg ugyanannyi cukorral, majd a porrá őrölt málna felével.
- A hosszabb oldala mentén hajtsd be az oldalakat a tészta negyed részéig, és a felhajtott tésztát is szórd meg a málnával. Majd ismét hajts egyet – immár a közepéig – úgy, hogy a két tésztaréteg között kb. 1 centis rés maradjon.
- Szórd meg a maradék szárított gyümölccsel, és hajtsd egymásra a két oldalt. Összehajtva dobd vissza a hűtőbe, amíg a sütő bemelegszik, majd vágd kb. 1-1,5 centis darabokra. Állítva tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Bőven hagyj helyett közöttük, mert szétterülnek majd. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd ropogósra. Rácson hagyd teljesen kihűlni.
- A csokit olvaszd fel, és csurgasd a kekszekre. A málnát morzsold el az ujjad között, és szórj egy csipetet a még olvad csokiba. Hagyd megdermedni, és már tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 30 g liofilizált málna vagy liofilizált eper
- A tetejére:
- 30 g fehércsoki
- liofilizált málna vagy liofilizált eper
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár