Őszibarackos crumble (angol morzsasüti granolával)
Elkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 30 perc
Sütő forma: 20 x 12 cm tepsi
De mi is az a crumble? Gyors, kiadós, gyümölcsös és elronthatatlan, ellenállhatatlan! Az angolok morzsasütije, a crumble nem véletlenül lett világhírű: öt perc alatt összeállítható, alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta!
Elkészítés:
- A barackot kb 1 cm-es cikkekre vágjuk, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, lisztel, és a citromlével együtt összeforgatjuk. Hőálló tálba tesszük.
- A morzsához összekeverjük a lisztet és a müzlit, a cukrot és a sót. Hozzámorzsoljuk a vajat, végül beleforgatjuk a diót is. A gyümölcsök tetejére szórjuk, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük.
- A tetején vanília fagyival, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 400 g érett őszibarack
- 2-3 ek kókuszvirág cukor (vagy amilyet szeretnél)
- 1 ek tönkölybúzaliszt
- 0,5 tk fahéj
- 1 ek citromlé
- A morzsához
- 50 g zabpehely liszt
- 100 g granola alap
- 2-3 ek barnacukor (nádcukor vagy kókuszvirág cukor)
- 1 csipet só
- 50 g hideg vaj
- 2-3 ek prémium dióbél (vagy dióbél)
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár