Narancsos mandulatorta
Elkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 40 perc (180 fok)
Nehézségi szint: Könnyű
Sütő forma: 20 centis átmérőjű csatos forma
Ez gyorsan és egyszerűen elkészíthető mandulás, narancsos piskóta-torta nem csak szaftos és lágy, hanem még glutén és tejmentes is. A piskóta nem csak gazdag, puha és könnyű, de elképesztően narancsos is. A tésztában egyáltalán nincs liszt, csak darált mandula, illetve, hogy kicsit könnyebb legyen, a darált mandula egy részét mandulaliszttel helyettesítettem, vagyis zsírtalanított mandulával.
Narancs helyett készítheted akár citrommal, ha pedig valami izgalmasabbra vágysz, limonchelo-val is feldobhatod.
Olívaolajat használtam hozzá, de más – nem túl intenzív ízű – növényi olajjal is helyettesítheted.
Elkészítés:
- A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét robotgéppel verd kemény habbá, és tedd félre.
- A sárgáját és a cukrot verd fel habosra, add hozzá a narancshéjat, a narancs levét, az olajat és a mandula aromát, és dolgozd össze. Majd szórd hozzá az őrölt mandulát, a mandulalisztet és a sütőport is. Keverd csomómentesre.
- Végül kisebb adagokban forgasd bele a tojásfehérje habot is.
- Simítsd sütőpapírral bélelt tortaformába, a tetejét szórd meg szeletelt mandulával, és 180 fokos légkeveréses sütőben 40 perc alatt süsd készre.
- Mielőtt felvágod hagyd teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 4 db tojás „L” méret
- 150 g cukor
- 1 db narancs héja és leve (kb. 120 ml)
- 120 ml olívaolaj
- néhány csepp mandula aroma (elhagyható)
- 200 g őrölt mandula
- 100 g mandulaliszt
- 1 tk sütőpor
- 30 g szeletelt mandula a tetejére
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár