FB pixel
Kategóriák

Narancsos mandulatorta

Elkészítési idő: 25 perc  
Sütési idő: 40 perc (180 fok)
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: 20 centis átmérőjű csatos forma  

Ez gyorsan és egyszerűen elkészíthető mandulás, narancsos piskóta-torta nem csak szaftos és lágy, hanem még glutén és tejmentes is. A piskóta nem csak gazdag, puha és könnyű, de elképesztően narancsos is. A tésztában egyáltalán nincs liszt, csak darált mandula, illetve, hogy kicsit könnyebb legyen, a darált mandula egy részét mandulaliszttel helyettesítettem, vagyis zsírtalanított mandulával.

Narancs helyett készítheted akár citrommal, ha pedig valami izgalmasabbra vágysz, limonchelo-val is feldobhatod.

Olívaolajat használtam hozzá, de más – nem túl intenzív ízű – növényi olajjal is helyettesítheted.

Narancsos mandulatorta

Elkészítés:

  1. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét robotgéppel verd kemény habbá, és tedd félre.
  2. A sárgáját és a cukrot verd fel habosra, add hozzá a narancshéjat, a narancs levét, az olajat és a mandula aromát, és dolgozd össze. Majd szórd hozzá az őrölt mandulát, a mandulalisztet és a sütőport is. Keverd csomómentesre.
  3. Végül kisebb adagokban forgasd bele a tojásfehérje habot is.
  4. Simítsd sütőpapírral bélelt tortaformába, a tetejét szórd meg szeletelt mandulával, és 180 fokos légkeveréses sütőben 40 perc alatt süsd készre.
  5. Mielőtt felvágod hagyd teljesen kihűlni.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
7400Ft
7400 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2490Ft
2490 Ft/db
Egységár: 9960 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
6400Ft
6400 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +