FB pixel
Kategóriák

Müzlis banánkenyér recept

Elkészítési idő: 30 perc  
Sütési idő: 50 perc (180 fok)
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: kb. 25 cm-es kenyérforma  

A banánkenyér egy igazán jól variálható süti, éppen ezért mi most kipróbáltuk mandulás granolával. Még a tetejére is az került :)

Egy nem túl édes, laza szerkezetű banánkenyér sikerült belőle, ami... hát nem marad meg sokáig... Főleg ha feldobod egy kis lekvárral, vagy mogyoróvajjal :)

Banánkenyér

Elkészítés:

  1. A banánokat egy villával pürésítsd, de ne nyomkodd teljesen szét, mert nagyon folyékony lesz. Ha kész vagy, akkor tedd félre.
  2. A tojásokat verd fel habosra a cukorral és a vanília kivonattal, majd mehet hozzá a vaj, a görög joghurt és a banánpép.
  3. A kétféle lisztet vegyítsd el, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a 100 gramm müzlivel, majd az egészet forgasd bele a tojásos keverékbe.
  4. Sütőpapírral bélelt kenyérformába tedd bele a kapott masszát, a tetejét szórd meg a maradék 50 gramm müzlivel. A rászórt müzlit kicsit nyomkodd bele, és tedd 180 fokos sütőbe.
  5. Süsd 50 perc alatt aranybarnára és tűpróbával ellenőrizd. Ha sütés közben nagyon barnul a teteje, akkor félidőben takard le alufóliával.
  6. A banánkenyeret langyosan szeleteld és tálalásnál el ne felejts el bekészíteni egy jó narancs lekvárt, vagy mogyoróvajat :)

banánkenyér recept

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • 3 db érett banán
  • 2 db tojás
  • 100 g cukor (ha van otthon, használj barnacukrot)
  • 1 tk vanília
  • 80 g vaj (felolvasztva)
  • 60 g görög joghurt
  • 125 g tönkölyliszt/fehér
  • 125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 100+50 g mézesmüzli

Ajánlott Termékeink

Bezár