Müzlis banánkenyér recept
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 50 perc (180 fok)
Nehézségi szint: Könnyű
Sütő forma: kb. 25 cm-es kenyérforma
A banánkenyér egy igazán jól variálható süti, éppen ezért mi most kipróbáltuk mandulás granolával. Még a tetejére is az került :)
Egy nem túl édes, laza szerkezetű banánkenyér sikerült belőle, ami... hát nem marad meg sokáig... Főleg ha feldobod egy kis lekvárral, vagy mogyoróvajjal :)
Elkészítés:
- A banánokat egy villával pürésítsd, de ne nyomkodd teljesen szét, mert nagyon folyékony lesz. Ha kész vagy, akkor tedd félre.
- A tojásokat verd fel habosra a cukorral és a vanília kivonattal, majd mehet hozzá a vaj, a görög joghurt és a banánpép.
- A kétféle lisztet vegyítsd el, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a 100 gramm müzlivel, majd az egészet forgasd bele a tojásos keverékbe.
- Sütőpapírral bélelt kenyérformába tedd bele a kapott masszát, a tetejét szórd meg a maradék 50 gramm müzlivel. A rászórt müzlit kicsit nyomkodd bele, és tedd 180 fokos sütőbe.
- Süsd 50 perc alatt aranybarnára és tűpróbával ellenőrizd. Ha sütés közben nagyon barnul a teteje, akkor félidőben takard le alufóliával.
- A banánkenyeret langyosan szeleteld és tálalásnál el ne felejts el bekészíteni egy jó narancs lekvárt, vagy mogyoróvajat :)
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 3 db érett banán
- 2 db tojás
- 100 g cukor (ha van otthon, használj barnacukrot)
- 1 tk vanília
- 80 g vaj (felolvasztva)
- 60 g görög joghurt
- 125 g tönkölyliszt/fehér
- 125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 100+50 g mézesmüzli
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár