Mogyoróvajas müzliszelet - Halloween változatban is
Ha szívesen varázsolnál a gyerkőc arcára mosolyt, akkor készítsd el ezt a müzliszeletet "szellemes" változatban is, biztos sikerrel jársz majd. A sok-sok ropogós mag, a fahéjas granola és a mogyoróvaj tuti, hogy még a legszigorúbb kritikusokat is leveszi a lábáról… na jó, azért biztos, hogy a fehércsoki szellemek is dobnak majd a dolgon. 💈
 
A házi müzliszeletben nem csak az a legjobb, hogy tudod, hogy mi kerül bele, de az is, hogy 100%-ban a saját ízlésedre készítheted. Vagyis ne higgy nekem, olvasd végig a receptet, gondold át, hogy neked mivel lenne még finomabb, mi az, amit szívesen látnál egy-egy szeletben.
Bátran variáld az alapanyagok arányát, de azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy mindenképpen kell valami, ami összetartja a magokat. Vagyis, ha teljesen kihagyod a mézet, akkor sanszos, hogy szétesik majd a szelet. Viszont, ha nem akarod túl édesre készíteni, akkor csökkents a juharszirup mennyiségét. Kísérletezz, add hozzá fokozatosan az alapanyagokat, kóstolj, hogy végül igazán a te ízlésed legyen. Egy biztos, elrontani nem tudod, hiszen csupa finomság kerül bele.
A csokirétegbe kevertem egy kis krémes mogyoróvajat, amitől nem csak finomabb lett, de szeletelni is könnyebb, mert nem törik annyira. Viszont nem is annyira roppanós, így, ha az utóbbit kedveled, a mogyoróvajat inkább hagyd el.
Elkészítés:
- Mérd tálba a mézes müzlit, (és az opcionális „mindenféle jót”) add hozzá a mogyoróvajat, a mézet és a sót, végül a juharszirupot is. Forgasd össze, hogy minden egyes szemet és magot bevonjon a mogyorós keverék.
 - A tepsit béleld ki sütőpapírral, és kanalazd bele a keveréket. Alaposan – de tényleg, ess neki bátran – nyomkodd le, tömörítsd össze, és tedd a hűtőbe néhány percre.
 - Addig olvaszd fel a tejcsoki felét és a 2 evőkanál mogyoróvajat. Tedd hozzá a maradék tejcsokit, és addig keverd, amíg el nem olvad az is. Simítsd a magok tetejére.
 
És jöhetnek a szellemek :)
- A fehér csoki felét is olvaszd fel. Vigyázz, nagyon lassan és óvatosan, mert pillanatok alatt meg tud égni, majd mehet hozzá a maradék fehércsoki is. Egy teáskanállal mérj egy lóbab méretű halmot a még olvadt csokiba (háát, ezt a mértékegységet sem adtam még meg soha…) és egy pálca, vagy már célszerszám segítségével készítsd el belőle a szellemet. Nem kell, hogy szabályos, vagy egyforma legyen, csak cuki és vicces. Szemet és szájat a maradék csokiból készíthetsz nekik.
 - Végül szórd meg egy kis csokidarával, és mehet vissza a hűtőbe legalább egy órára, hogy a csoki megdermedjen.
 - Szeletelés előtt kb 10 percre vedd ki, hogy a csoki kicsit lágyabb legyen, és a szellemek között darabold szabálytalan háromszögekre.
 
Ugyanezt a receptet elkészítheted "nem Halloweenes, azaz sima változatban" is! 🙂
 
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- kb. 300 g fahéjas granola
 - 80 g méz
 - 40 g juharszirup
 - 120 g krémes mogyoróvaj
 - 1 csipet só
 - opcionális: mandula, mogyoró, puffasztott tönköly, stb…
 - A tetejére:
 - kb. 200 g belga tejcsoki
 - kb. 50 g fehércsoki csepp
 - 2 púpos ek krémes mogyoróvaj
 - 1 ek csokidara (opcionláis)
 





