FB pixel
Kategóriák

Mogyorós, aszalt gyümölcsös kosárka

Elkészítési idő: 100 perc  
Sütési idő: 25 perc
Nehézségi szint: Közepes  

aszalt gyümölcsös kosárka

A mogyorós, aszalt gyümölcs töltelékes sütemény elkészítése:

  1. Konyhai robotgépben dolgozzuk össze a lisztet, a mogyoró felét, a porcukrot és a vajat finom morzsás állagúra. Adjuk hozzá a tojások sárgáit, és 1-2 evőkanál vizet, aztán keverjük röviden, míg a tészta kezd darabokra összeállni. Borítsuk ki a munkalapra, és gyúrjuk egy kicsit, míg teljesen összeáll és sima lesz. Lapítsuk korong alakúra, aztán folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.
  2. Keverjük össze egy tálban az aszalt gyümölcs tölteléket az almával és a narancshéjjal. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses:180 fok, gáz: 6-os fokozat). A kicsomagolt tésztát enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki körülbelül 3 mm vastagra. 10 cm átmérőjű, hullámos szélű kiszúróval vágjunk belőle 12 kört, és ezekkel béleljünk ki egy 12 mélyedéses muffintepsit.
  3. Töltsük meg a tésztakosárkákat az aszalt gyümölcsös keverékkel. A tészta maradékát gyúrjuk össze, és nyújtsuk ki megint ugyanolyan vastagságúra. Vágjunk belőle 6 db 8 cm átmérőjű kört és 6 csillagot. A maradék mogyorót szórjuk egy tányérra, egy másik edényben pedig habverővel kissé habosítsuk fel a tojásfehérjéket. Ecset segítségével kenjük meg a sütemények belső peremét, majd a tésztakörök és csillagok egyik felét is. A megkent oldalukkal lefele nyomjuk őket a felaprított mogyoróba, és óvatosan illesszük a sütemények tetejére a mogyorós felükkel felfelé.
  4. Süssük a mogyorós süteményeket 20 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra pirulnak. Előbb a tepsiben hűljenek 5 percig, aztán tegyük át őket rácsra. Tálalás előtt hintsünk rájuk porcukrot. Lezárt dobozban több napig is elállnak.

 

aszalt gyümölcsös kosárka

(recept forrás: Goodfood magazin)

Jó étvágyat!


Recept a magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Hozzávalók 12 darab kosárkához:

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
8800Ft
8800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +