FB pixel
Kategóriák

Mogyorós, aszalt gyümölcsös kosárka

Elkészítési idő: 100 perc  
Sütési idő: 25 perc
Nehézségi szint: Közepes  

A mogyorós, aszalt gyümölcs töltelékes sütemény elkészítése:

1. Konyhai robotgépben dolgozzuk össze a lisztet, a mogyoró felét, a porcukrot és a vajat finom morzsás állagúra. Adjuk hozzá a tojások sárgáit, és 1-2 evőkanál vizet, aztán keverjük röviden, míg a tészta kezd darabokra összeállni. Borítsuk ki a munkalapra, és gyúrjuk egy kicsit, míg teljesen összeáll és sima lesz. Lapítsuk korong alakúra, aztán folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.

2. Keverjük össze egy tálban az aszalt gyümölcs tölteléket az almával és a narancshéjjal. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses:180 fok, gáz: 6-os fokozat). A kicsomagolt tésztát enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki körülbelül 3 mm vastagra. 10 cm átmérőjű, hullámos szélű kiszúróval vágjunk belőle 12 kört, és ezekkel béleljünk ki egy 12 mélyedéses muffintepsit.

3. Töltsük meg a tésztakosárkákat az aszalt gyümölcsös keverékkel. A tészta maradékát gyúrjuk össze, és nyújtsuk ki megint ugyanolyan vastagságúra. Vágjunk belőle 6 db 8 cm átmérőjű kört és 6 csillagot. A maradék mogyorót szórjuk egy tányérra, egy másik edényben pedig habverővel kissé habosítsuk fel a tojásfehérjéket. Ecset segítségével kenjük meg a sütemények belső peremét, majd a tésztakörök és csillagok egyik felét is. A megkent oldalukkal lefele nyomjuk őket a felaprított mogyoróba, és óvatosan illesszük a sütemények tetejére a mogyorós felükkel felfelé.

4. Süssük a mogyorós süteményeket 20 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra pirulnak. Előbb a tepsiben hűljenek 5 percig, aztán tegyük át őket rácsra. Tálalás előtt hintsünk rájuk porcukrot. Lezárt dobozban több napig is elállnak.

(recept forrás: Goodfood magazin)

 

Jó étvágyat!


Recept a magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Hozzávalók 12 darab kosárkához:
  • 250 g liszt és egy kevés a munkalapra
  • 100 g felaprított pörkölt törökmogyoró
  • 75 g porcukor és egy kevés a sütemény meghintéséhez
  • 140 g felkockázott hideg vaj
  • 2 db tojás, a fehérje és a sárgája különválasztva
  • A töltelékhez:
  • 400 g jó minőségű rumos, fűszeres aszalt gyümölcs töltelék
  • 1 db kisebb étkezési alma lereszelve
  • 1 db narancs reszelt héja

Ajánlott Termékeink

Bezár
0Ft / kg
6800Ft
6800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár