Mézzel karamellizált fűszeres magvak
 Elkészítési idő: 15 perc   
  Sütési idő: 20 perc 
  Nehézségi szint: Könnyű   
  Hány főre: 6   
 
 
A fűszeres magvak elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt (villany: 140 fok, légkeveréses: 120 fok, gáz: 1-es fokozat).
 - Béleljük ki a tepsit sütőppapírral vagy szilikonos sütőlappal.
 - Keverjük össze az olajat a fűszerekkel, majdadjuk hozzá a dióféléket, és locsoljuk meg a méz felével. Rendezzük el egy tepsiben, és süssük 10 percig.
 - Vegyük ki a sütőből, öntsük rá a maradék mézet, majd tegyük vissza még 10 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni.
 
 
Tudjátok, a konyhában nincsenek szabályok, csak szokások :)
Ajándéktipp:
Az elkészült mézes fűszeres magvakat tegyük kis befőttesüvegekbe, vagy celofánzacskóban, kössük át kis masnival. Két hónapig eltarthatóak!
Ajánljuk kipróbálni a receptet más diófélékből is!
Jó étvágyat!
Recept a magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Hozzávalók
- 1 ek napraforgóolaj
 - 1 tk őrölt fahéj
 - 0.5 tk mézeskalácsfűszer
 - 400 g vegyes dióféle (mandula, mogyoró, brazil dió, kesudió, pekándió, makadámdió)
 - 2 ek méz
 
Ajánlott Termékeink
Bezár 
 Bezár 
 Bezár 
 Bezár 
 Bezár 
 Bezár 
 Bezár 






