Mézbe rakott magvak
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi szint: Könnyű
A mézben eltett magvak, amellett, hogy egészségesek – hiszen egyesítik a méz és az olajos magvak minden jótékony tulajdonságát – mutatósak, és nagyon finomak is. Készítsd el akár ajándékba, akár a saját konyhád díszeként. Néhány hét alatt a méz megpuhítja és az íze teljesen átjárja a magvakat. Ha nem csak nézegetnéd 🙂, csemegézd el, vagy süsd bele sütibe.
Lehetőleg használj akácmézet, mert ez a fajta a legkevésbé hajlamos a cukrosodásra, így tovább tiszta marad majd. Leginkább a mandula, a kesudió és a mogyoró harmonizál a mézzel, de bátran válaszd bármelyik kedvencedet.
Elkészítés:
- Válaszd ki a kedvenc magvaidat.
- Rendezheted az üvegbe soronként, de szórhatod is, ahogy kedved tartja. TIPP: előtte kissé meg is piríthatod a magokat egy száraz serpenyőben, így méz ízletesebb lesz a végeredmény! 🙂
- Lassan öntsd fel a mézzel – közben óvatosan kocogtasd az asztalhoz, hogy lehetőleg ne maradjanak benne bubik.
- Zárd le, és néhány hétig hagyd állni.
- Végül használd fel kedved szerint.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 5 dkg mandula
- 5 dkg tisztított mandula
- 5 dkg pörkölt törökmogyoró
- 5 dkg tisztított pörkölt törökmogyoró
- 5 dkg pisztácia
- 5 dkg pekándió
- 5 dkg kesudió
- 500 g akácméz
- 3 db 240 grammos üveg
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár